Još jedna zanimljiva serija sa RTS-a!

Autor:

Kulturno-umetnički program RTS uveliko snima dokumentarni serijal "Narodno pozorište u 10 činova" u režiji Miška Milojevića. U jednoj od uloga i Goran Jevtić.

7
A- A A+
goran jevtić Foto: MONDO, Petar Stojanović

I dok željno iščekujemo prvu epizodu serije "Nemanjića" sa RTS-a stiže još jedna zanimiljiva serija.

Da li ćete "Nemanjićima" dati novu šansu? (ANKETA)

Narodno pozorište u Beogradu proslavlja 150 godina postojanja, a Kulturno umetnički program RTS-a snima seriju "Narodno pozorište u 10 činova".

U jednom od nastavaka videćemo streljanje Aleksandra Cvetkovića, kojeg igra Goran Jevtić i progon glumaca u Drugom svetskom ratu.

"Cvetković je nastradao jer je igrao predstave tokom rata. Svi znaju za sudbinu Žanke Stokić, ali ne i da je Jovan Tanić zajedno sa još četiri glumca iz Niša pogubljen. Nastradali su i mnogi intelektualci i književinici. Uvek se postavlja pitanje da li postoji krivica ili ne, a nigde u svetu nisu stradali glumci, samo u Srbiji. Našima se svetio njihov kolega i politički komesar", rekao je reditelj Milojević za "Kurir".

NEMANJIĆI: Naši i vaši utisci o premijeri (VIDEO)

RTS će kroz sudbine zanimljivih ličnosti iz istorije Narodnog pozorišta ispričati zanimljive priče o glumcima, operskim pevačima, baletskim igračima, piscima, upravnicima, kostimografima, rediteljima....

Jedan od nastavaka biće posvećen pozorišnom bifeu i boemiji, a kao glavni likovi pojavljuju se Ljubinka Bobić i Mirko Milisavljević.

Povezano

Sve vesti