"Da se radi i gradi": Dajte predloge...

Autor:

U toku je drugi krug glasanja u okviru projekta "Da se radi i gradi po tvom", u kojem građani predlažu šta žele da se radi u njihovom komšiluku ili opštini. Za sada "vode" domovi zdravlja, ambulante i kanalizacija na levoj obali Dunava.

8
A- A A+
beograd, panorama, dorćol, pančevački most, centar, dunav Foto: Mondo/Goran Sivački"Veoma sam zadovoljan kako glasanje protiče, za sada imamo više od 3.000 glasova u drugom krugu i pozivam Beograđane da aktiviraju aplikaciju 'Beograđani' i daju glasove projektima koji su njima u interesu", rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

Kako je rekao, projekat "Da se radi i gradi po tvom" je "veliki uspeh svih nas", u kojem građani prvi put odlučuju o tome koje stvari u komšiluku ili opštini žele da se urade.

Podsetio je da je Grad izdvojio 200 miliona dinara za tu svrhu, a opštine još po deset.

"U ovom trenutku vode domovi zdravlja, ambulante i kanalizacija na levoj obali Dunava. Vidim da se ljudi u komšiluku i zgradama organizuju da daju glasove da im se sredi fasada, uradi parkić, napravi dom zdravlja, ambulanta ili kanalizacija u njihovoj ulici", kazao je Mali.

U okviru projekta stiglo je više od 22.000 predloga, a izabrano je po pet projekata sa najviše glasova na nivou svake opštine i pet na nivou grada.

"Imamo još desetak dana za glasanje, na kraju ćemo podvući crtu i realizovati projekte koju su građani izabrali", rekao je Mali.

Beograđani puni ideja, dajte ih još!

Mali je ranije rekao da je sa opštine Palilula stiglo 4.000 predloga, a da je projekat na nivou grada koji je dobio najviše glasova izgradnja kanalizacione mreže na levoj obali Dunava, koji ima 722 glasa.

Takođe, sugrađani su izrazili želju za više parkova i igrališta za decu, bolji, kvalitetniji i efikasniji javni prevoz, kao i obnovu bolnica i Domova zdravlja.

Za grad sa više parkova i igrališta za decu glasali su i meštani na nivou nekoliko opština, tako da je taj problem prepoznat kod većine Beograđana čiji su glasovi predstavljeni danas.

Pored ozelenjavanja, stigli su i predlozi za sanaciju kolokvoza, izgradnju pešačkih staza, kao i prostora za vežbanje na otvorenom,

Dok su meštani Grocke važnim ocenili uređenje groblja, Rakovice gelendere i klupe u parkovima, Zemunci su poželeli uređenije stepeništa na Gardošu.

Mali zadovoljan odzivom na "Da se radi po tvom"

Povezano

Sve vesti