Sud u Mitrovici: Predsednik otišao "zbog čaura"?

Predsednik Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, Nikola Kabašić, podneo je ostavku na tu funkciju, prenose danas prištinski mediji.

1
A- A A+

Izvori TV Klan Kosova navode da je ostavka podneta Sudskom savetu Kosova i da će taj savet raspravlja o tom pitanju.

Razlozi za ostavku su i dalje nepoznati, navode mediji, i dodaju da je Kabašić ostavku podneo "iz ličnih razloga", ali da detalje nije naveo.

Slučaj Ivanović: Suspendovani policajci pušteni

Kabasić je postavljen krajem oktobra na čelo suda, kada je sprovedena integracija srpskog pravosuđa u kosovski pravosudni sistem, zasnovana na Briselskom sporazumu postignutom između Beograda i Prištine 25. avgusta 2015. godine.

Tada je 40 srpskih sudija i 13 tužilaca integrisano u pravosudni sistem samoproglašene Republike Kosovo.

Predsednik Sudskog saveta Kosova, Nehat Idrizi, potvrdio je za prištinski portal Kallxo.com da je predsednik Kabašić najavio svoju ostavku ali da ona još zvanično nije prihvaćena.

Kabašić je ostavku podneo nakon što je juče za Insajder.net, u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića, izneo različito tumačenje šta se zapravo vidi na snimku sa sigurnosnih kamera sa mesta ubistva, u vezi sa načinom na koji su postupili policajci koji su bili pritvoreni, u odnosu na tumačenje koje je za isti medij izneo glavni tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Kosovskoj Mitrovici Šućri Sulja.

Dokumentacija o ubistvu Ivanovića poslata Euleksu

Sulja je kazao da je tužilaštvo uložilo žalbu na odluku Osnovnog suda u Mitrovici da ne odredi pritvor dvojici policajaca koji su uhapšeni zbog sumnje da su manipulisali dokazima u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, dok je Kabašić rekao da ovakvu odluku suda obrazlaže time da tužilac nije dao opravdane zahteve za određivanje pritvora.

Povezano

Sve vesti