• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Zemunu će pristajati i međunarodni brodovi

Izvor Beta

U Zemunu biti izgrađeno međunarodno pristanište za brodove, najavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Ona je prilikom obilaska Zemuna kazala i da će na teritoriji te opštine biti izgrađen i intermodalni terminal, koji povezuje drumski i železnički saobraćaj, vredan 15,5 miliona evra.

Predsednik Gradske opštine Zemun, Dejan Matić, je rekao da će uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture opština ove godine početi izgradnju pristaništa za međunarodne putničke brodove čiji završetak očekuje polovinom 2019. godine.

Vodimo vas na najveći brod koji je plovio Jadranom

"Time ćemo iskoristiti potencijal Dunava i Zemun postaviti na turističku mapu Evrope", kazao je Matić.

Zorana Mihajlović je kometarišući inicijativa za rekonstrukciju pruge Beograd - Zagreb pokrenutu prilikom posete predsednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj, kazala da se očekuje da se naredne godine krene u realizaciju tog projekta ako se postignu svi dogovori.

Ona je rekla da će s hrvatskim ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem uskoro imati sastanak na kojem će dogovoriti potpisivanje protokola u vezi s rekonstrukcijom pruge Beograd-Zagreb.

"Pruga Beograd – Zagreb deo je Koridora 10, koji je za nas prioritet. Deo pruge kroz Srbiju smo već rekonstruisali, a vrednost radova kroz našu zemlju iznosi oko 250 miliona evra", rekla je Mihajlović.

Kako je objasnila, posle potpisivanja protokola u vezi sa rekonstrukcijom pruge, Srbija i Hrvatska će zajedno aplicirati kod Evropske unije za obezbeđivanje sredstava za izradu projektno–tehničke dokumentacije i izvođenje radova na tom projektu.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serbia forever

Gde smeju!?

Munze

Pre ili posle izbora ?

special image