"Sveća za Nedića": Krivične prijave zbog nacizma

Osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je nekoliko krivičnih i prekršajnih prijava zbog nacizma protiv osoba koje su koje su učestvovale na skupu "Sveća za Nedića".

5
A- A A+

milan nedić, milan nedic, skup, skup za milana nedića Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je krivične i prekršajne prijave protiv Marka Gajinovića iz Beograda i više N.N. lica zbog izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje i netrpeljivosti, kao i kršenja Zakona o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija, saopštilo je danas tužilaštvo.

Kako je navedeno, 4. februara u Beogradu je, oko podneva, na uglu ulica Knjeginje Ljubice i Simine održan skup, koji su organizovale organizacije "Srbska akcija" i "Srpski carostavnik" za vreme koga su Marko Gajinović, kao i više N.N. lica vikom, pretnjama, uvredama, kao i gestikuliranjem i isticanjem nacističkih i fašističkih simbola izvršili krivično delo.

Miting i kontramitinzi zbog Nedića (FOTO)

Kako je ukazano, oni su osumnjičeni da su prekršili i Zakon o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacističkih ili fašističkih simbola i obeležja.

Ako oprostimo Nediću, možemo svim izdajnicima

Povezano

Sve vesti