Pažnja za volanom, putevi mokri i klizavi

Zimska oprema obavezna na planinama i prevojima, posebno u istočnoj Srbiji

0
A- A A+
kiša, saobraćaj, automobili, putevi, kolovoz, ogledalo, retrovizor Foto: MONDO/Marko Tanasković

Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, ali tokom dana očekuje se pojačan saobraćaj na svim frekventnim putnim pravcima s obzirom na produženi praznični vikend, saopštio je jutros AMSS.

Iako padavina trenutno nema, kolovozi su i dalje mokri i klizavi, što može biti uzrok većeg broja saobraćajnih nezgoda u kojima su mogući i lančani udesi, a posebno kada brzina nije prilagođena.

Takođe, i u zonama sa smanjenom vidljivošću, kolovoz je vlažan i klizav, što otežava vožnju i ugrožava bezbednost u saobraćaju.

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a tokom dana očekuje se manje snežne padavine u brdsko-planinskim predelima. Pored zimske opreme neophodna je oprezna vožnja, naročito na prevojima, kao što se Popadija, na području Majdanpeka, Tresibaba, na području Knjaževca, Čestobrodica, na putu Paraćin – Zaječar, na Crnom Vrhu i na ostalim planinama.

Nema zadržavanja na naplatnim stanicama, kao ni na graničnim prelazima.

Izvor: YouTube/Auto-moto savez Srbije AMSS

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Povezano

Sve vesti