Kolinda Vučiću čestitala Dan državnosti

Autor:

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti, izrazivši nadu da će se u godini koja je pred nama zajednički raditi na unapređenju bilateralnih odnosa.

45
A- A A+

"Povodom proslave Sretenja, Dana državnosti Republike Srbije, upućujem Vam, u ime državljana Republike Hrvatske i u svoje ime, srdačne čestitke, kao i iskrene želje za boljitak i blagostanje Vaše države i njenih građana. Izražavam nadu da ćemo u godini koja je pred nama zajednički raditi na unapređenju bilateralnih odnosa naših dveju država, kao i na iznalaženju načina, zajedno sa našim Vladama, za rešavanje ključnih otvorenih pitanja, koja ih predugo opterećuju. Saradnja Hrvatske i Srbije, kao dva suseda, ima poseban značaj za celu jugoistočnu Evropu", navodi se u čestitki hrvatske predsednice.

Kolinda uzvraća posetu: Doći će u Srbiju?

Republika Hrvatska će, kaže se dalje u čestitki upućenoj predsedniku Vučiću, nastaviti da prenosi svoja iskustva iz procesa evropskih integracija i pruža podršku Republici Srbiji na zahtevnom putu prema članstvu u Evropskoj uniji i zajedničkoj evropskoj budućnosti, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Povezano

Sve vesti