Česi prijateljski nastrojeni, ulaznice "idu"

Za prvi meč šesnaestine finala Lige Evrope, između Partizana i Viktorije Plzenj, prodato je 15.000 ulaznica, zajedno sa ložama, 23.000, saznaje MONDO u klubu.

23
A- A A+
navijači Partizana, partizanovci, grobari Foto: MN Press/arhiva arhivska fotografija

Navijači Partizana odavno nisu imali priliku da gledaju svoj tim ovoliko "daleko" u Evropi. Tačnije, od 2005. godine.

Istina, navikli su crno-beli svoje navijače da stalno gledaju evropske utakmice protekle decenije (i više), što u Ligi šampiona, što u Ligi Evrope. Ipak, šesnaestina finala Lige Evrope i relativno ravnopravan protivnik kakav je češka Viktorija Plzenj, daju nadu da bi crno-beli mogli (bar) i stepenicu više...

Za sada je, prema saznanjima MONDA, prodato više od 15.000 ulaznica, a samo u sredu je "otišlo" 5.000 karata.


Očekuje se da na dan meča (početak je u 21.05) bude prodat i veći deo preostalih karata, tako da bi na tribinama stadiona u Humskoj trebalo očekivati oko 20.000 navijača.

Do sada je najviše ulaznica prodato za zapadnu tribinu, a nešto manje za istočnu. Kontrole na stadionu biće rigorozne i do sada neviđene na utakmicama Partizana. O tome je dan pred meč govorio i generalni direktor Miloš Vazura.

PARTIZAN: Nemojte da radite OVO!Iz Češke je zajedno sa ekipom u sredu doputovalo oko 100 pristalica Viktorije, a danas se očekuje da stigne još jedna grupa. Jedan deo gostujućih navijača bio je smešten u Novom Sadu, gradu koji im je ostao u lepom sećanju od pre dve sezone i utakmice sa Vojvodinom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Pristalice Viktorije su vrlo prijateljski nastrojene, to su pokazale, kao i prošlog leta navijači Sparte protiv Crvene zvezde, iznošenjem parola podrške srpskom narodu i nacionalnim interesima Republike Srbije, a vezanim za Kosovo.

I bez ovih političkih poruka i naglašenih emocija, nema razloga da češki navijači ne budu dočekani kako valja i da pokažemo gostoprimstvo. 

Grobari, evo kako se ulazi na stadion (VIDEO)

Povezano

Sve vesti