Zvezdi preti kazna UEFA

Autor:

Disciplinska komisija UEFA pokrenula postupak protiv beogradskog kluba zbog propusta u organizaciji mečeva sa CSKA i Kelnom u Ligi Evrope.

64
A- A A+

Crvena zvezda je umalo igrala pred praznim tribinama u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope zbog političkih poruka svojih navijača na meču protiv BATE Borisova ranije ove sezone.

Žalba crveno-belih je usvojena pa je beogradski klub "pomilovan" i ipak je pred publikom dočekao moskovski CSKA (0:0). 

Ali, muke se tu ne završavaju.

Poznato je da Evropska fudbalska unija ima "nultu toleranciju" prema određenim dešavanjima na utakmicama, a posebno su pod lupom srpski klubovi.

Disciplinska komisija UEFA obavestila je da je pokrenula postupak protiv Crvene zvezde, ali i CSKA zbog propusta u organizaciji utakmice, ali i ponašanja svjih navijača. Treba podsetiti da je Crvena zvezda pod uslovnom kaznom UEFA od dve godine i to pošto joj je uvažena žalba da dočeka CSKA sa publikom.

Zvezda je pod istragom po dva osnova:

- zakrčeni prolazi na tribinama;

- pirotehnika tokom utakmice;

Moskovski CSKA će odgovarati zbog svojih navijača - korišćenje pirotehnike i bacanje predmeta prema terenu.


Odluka o kazni biće doneta 22. marta.

Istog dana biće poznata i kazna zbog propusta crveno-belih u organizaciji duela sa Kelnom u poslednjem kolu grupne faze.

Posle vest o pokretanju istrage povodom utakmice protiv CSKA, na sajtu UEFA objavljeno je i da je Crvena zvezda pod istragom zbog duela sa "jarčevima". Nemački klub će se, takođe, naći na tapetu.

Zvezda jer su njeni navijači koristili pirotehniku, ubacivali predmete na teren i stajali na prolazima, a Keln zato što su gostujući navijači koristili pirotehniku, bacali predmete na teren i izazivali nerede.


Povezano

Sve vesti