Bravo za sve - stiže pomoć za Isaiju Pantića

Autor:

Mnogi pojedinci, navijači Partizana, ali i Crvene zvezde i drugih klubova uključili se u prikupljanje pomoći za dečaka Isaiju Pantića koji treba da ide na složenu operaciju tumora na mozgu.

18
A- A A+

Humanost ne sme da ima granica.

Na slučaju dečaka Isaije Pantića, sina urednika TV Partizan Željka Pantića, pokazalo se da navijači mogu da budu ujedinjeni.

Isaija ima 13 godina i ima težak i redak oblik tumora. Njegov optac je uputio javni apel svima za pomoć, jer je trebalo prikupiti oko 130.000 dolara, kao avans za operaciju u SAD.

Odziv je bio veliki!

U prikupljanje pomoći uključili su se poznati sportisti, bivši i sadašnji, navijači Patizana, ali i Crvene zvezde.

Kruševački Napredak je, recimo, odlučio da sav prihod od prodatih ulaznica sa prvenstvenog meča protiv subotičkog Spartaka, bude doniran za lečenje ovog deteta
.

Fudbalski klub Partizan zahvalio je svima na odzivu.

"Zahvaljujemo svim pojedincima, grupama i klubovima koji su se prikljućili akciji pomoći za malog Isaiju Pantića i na ovaj način pokazali ne samo ljudskog i veličinu već i dali svetao primer mladima da se rivlastvo vodi na terenu, a da je čovečnost ono što treba da nas sve krasi. Hvala još jednom!", saopštio je Partizan.

Bravo za sve!

Isaiji Pantiću je u junu prošle godine na rutinskom očnom pregledu konstatovan mu je ogroman maligni tumor mozga koji je hitno i uspešno operisan 9. juna 2017. godine na Neurohirurškoj klinici u Beogradu. Nakon testova uzorka tumora u državnoj laboratoriji u Beogradu, uzorak tumora je pogrešno dijagnostikovan kao tumor Anaplastični oligodendrogliom, i na osnovu te pogrešne dijagnoze je urađeno agresivno boost zračenje glave u 11 termina na Institutu za onkologiju u Beogradu.

Naknadna analiza u Beogradu promenila je dijagnozu u Embrionalni tumor NOS, uz napomenu da je tumor ekstremno redak i da se čeka nalaz međunarodne referentne laboratorije, a u međuvremenu je po toj privremenoj dijagnozi Embrionalnog tumora u Beogradu urađeno još 20 termina teškog kraniospinalnog zračenja glave i kičme.

Posle puna dva i po meseca testiranja uzorka tumora u laboratoriji bolnice u Londonu, svetski priznati patolog dr Žak Tomas dao je nalaz u kome Isaijin tumor nije moguće klasifikovati, da je tumor zloćudan i ekstremno redak, i da ga nema u postojećoj klasifikaciji tumora Svetske zdravstvene organizacije. 

Povezano

Sve vesti