SNS: Vodovod za Kaluđericu, Leštane i Vinču

Autor:

Prvi na izbornoj listi ''Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd'' Zoran Radojičić i kandidat za gradskog odbornika sa te liste Goran Vesić posetili su naselje Vrčin i predstavili projekat regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac.

17
A- A A+


Prema rečima Vesića, radi se o vodovodu dužine 52 kilometra kojim se spaja fabrika vode Makiš sa Mladenovcem. Do sada je urađeno 27 kilometara vodovoda za šta je Grad Beograd uložio 57 miliona evra, rekao je Vesić, navodeći da je ostalo da se uloži još 66 miliona evra kako bi čitav projekat bio završen.

''Suština je da ćemo obezbediti stabilno vodosnadbevanje građana Grocke, Sopota i Mladenovca dok će njihovi postojeći vodovodi biti alternativa i služiće za navodnjavanje'', rekao je Vesić.

On je naveo da je na vodovod već priključeno naselje Boleč, tokom ove godine biće priključeni Kaluđerica, Leštane i Vinča, a sledeće godine i Ritopek.

''Tokom ove godine uradićemo tehničku dokumentaciju za odvojke prema Grockoj i Vrčinu kako bismo 2019. radili vodovod i kako bi stanovnici tih naselja do 2020. dobili gradsku vodu. Posle toga, nastavićemo dalje prema Dražnju, Pudarcima, Umčarima, Đurincima, Sopotu sve do Mladenovca. Osim građana Grocke, Sopota i Mladenovca, delovi Zvezdare i Voždovca će, takođe, na ovaj način dobiti stabilno vodosnabdevanje'', istakao je Vesić.

Navodeći da je važno da regionalni vodovod Makiš-Mladenovac bude završen, on je rekao da je građanima predočeno šta se sve radi kako bi se taj projekat priveo kraju.

"Na ovaj način smo pokazali da želimo da rešimo probleme koje imaju sa vodosnabdevanjem", rekao je on.

Radojičić je istakao da je jedan od glavnih ciljeva Srpske napredne stranke ravnomeran razvoj Beograda, kako prigradskih, tako i centralnih delova grada.

''Tokom razgovora naglasili smo da ćemo zajedno sa njima rešiti bazične probleme kao što su kanalizacija, vodovod, saobraćaj. Danas smo građanima predstavili koncept kako će se rešiti vodovodni problemi u ovom delu grada i sa njima se saglasili da je neophodno da svi zajedno budemo tim - građani, predstavnici opštine, Grada Beograda, države i vlade kako bismo nastavili da rešavamo probleme'', rekao je Radojičić.

"Na taj način ćemo dostići naš cilj, a to je da Beograd bude kompaktna metropola u kojoj su svi delovi grada ravnomerno razvijeni", istakao je on.

Povezano

Sve vesti