ZOI: Teška povreda hrvatske skijašice

Autor:

Mlada Leona Popović pretrpela je ozbiljnu povredu kolena na Zimskim olimpijskim igrama zbog čega će morati na operaciju i bar šestomesečni oporavak

0
A- A A+

Hrvatska skijašica Leona Popović završila je nastup na prvim olimpijskim igrama u karijeri na najgori način - padom i teškom povredom.

Dvadesetogodišnja skijašica nastupala je u veleslalomskoj trci na ZOI u Pjongčangu, ali je već u prvoj vožnji izgubila ravnotežu i pala, i tom prilikom ozbiljno se povredila.

Ona je odmah hitno prevezena u bolnicu gde je snimak magnetne rezonance potvrdio da se radi o najtežoj povredi - potpunoj rupturi prednjeg ukrštenog ligamenta kolena.

Hrvatski mediji prenose da je mlada Hrvatica zaradila i delimičnu rupturu medijalnog kolateralnog ligamenta zbog čega je očekuju operacija i dug oporavak.

Leona Popović najverovatnije će brzo na hiruršku intervenciju, kako bi što pre počela oporavak, koji će prema prvim procenama trajati najmanje šest meseci.

Oštećenje ligamenata kolena česta je i najteža povreda kod skijaša, ali ne i nezalečiva. Hrvati prenose da je i najbolja hrvatska skijašica svih vremena Janica Kostelić doživela takvu tešku povredu 1999. godine, kada je dovođen u pitanje i nastavak njene karijere, ali je već naredne godine ponovo beležila vrhunske rezultate, a tri godine nakon toga osvojila je četiri olimpijske medalje u Solt Lejk Sitiju.

Povezano

Sve vesti