Ubistvo bebe: Postoje dva Nermina

Autor:

Iako je upoređivanjem odmah bilo jasno da se ne radi o istoj osobi jer nemaju isti broj godina, proverama je potvrđeno da ove dve osobe imaju isto lično ime i prezime, ali da su im ostali podaci različiti.

0
A- A A+

  Nermin Š. (28) iz Tuzle koji je koji se nalazi u KP Zenica, nije Nermin Š. koji je osumnjičen za ubistvo 15-mesečne bebe u Podgorici, saopšteno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

U pitanju su dve osobe koje imaju isto lično ime i prezime.

Crnogorska Uprava policije je saopštila da nije odgovorna za zabunu.

"Zabunu nije stvorila Uprava policije MUP-a Crne Gore jer je Uprava policije u saopštenju koje je dato povodom događaja, poštujući prezumpciju nevinosti, dala samo inicijale osobe, broj godina i odakle je osumnjičena osoba. Naime, podsećamo da smo u saopštenju koje smo, 05.02.2018. godine, dali naveli da su službenici CB Podgorica lišili slobode N.Š. (27) iz Tuzle – Bosna i Hercegovina, sa boravkom u Podgorici, zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo iz čl. 144 t.6 i 7 KZCG, na štetu maloletnog sina svoje nevenčane supruge J.J, starog 15 meseci", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pritvor za očuha i majku stradalog dečaka

Iako je upoređivanjem odmah bilo jasno da se ne radi o istoj osobi jer nemaju isti broj godina, proverama je potvrđeno da ove dve osobe – Nermin Š. koji se nalazi u KPZ Zenica od septembra 2017. godine i Nermin Š. koji je osumnjičen da je početkom februara počinio teško ubistvo na štetu deteta u Podgorici imaju isto lično ime i prezime, ali da su im ostali podaci različiti (ime oca, godina rođenja Nermin Š. osumnjičen za teško ubistvo u Podgorici je rođen 1990. godine itd).

"Takođe koristimo priliku da podsetimo da Uprava policije, osim inicijala, godina starosti i mesta rođenja i stanovanja, nije o N.Š, osumnjičenom za teško ubistvu u Podgorici, javnosti dala nijedan drugi podatak pa samim tim ni podatak vezano za eventualna druga krivična dela počinjena u Bosni i Hercegovini sa kojima se u pojedinim medijima ovo lice dovodilo u vezu", zaključili su iz Uprave policije.

Povezano

Sve vesti