• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Termovent: Plaćamo strance, a daju minimalce

Izvor Tanjug

U Srbiji je preveliki fokus na stranim investitorima kojima država daje subvencije i pomoć, dok za naše privrednike to ne postoji, kaže Andrija Perović, generalni direktor kompanije Termovent.

"Mislim da je razlog tome snaga tih stranih kompanija i njihov lobi, i tu je naša država nemoćna. Ona ne može da stane na put nekoj velikoj kompaniji i kaže - ne, sada ćemo mi vama da pišemo uslove po kojima ćete da radite - već mora da se prilagodi tim stranim investitorima", rekao je Perović u intervjuu za srpski magazin "Bizlife".

Od Srbije do Orijenta

Ističe takođe da Termovent u velikoj meri sarađuje s domaćim firmama, među kojima su pre svega mašinski instalateri, ali i građevinske firme koje uspešno posluju. "Partneri su i naše firme koji su podizvođači Termoventa na projektima u Belgiji, Holandiji i Rusiji, pa i zemljama Bliskog istoka", rekao je Perović za "BizLife".

Generalni direktor Termoventa, kompanije osnovane pre 25 godina koja se bavi proizvodnjom i projektovanjem HVAC sistema i opreme (grejanje i hlađenje), kaže da je potrebno da država više finansira i pomaže domaću privredu i male porodične firme iz razloga što je, kako ocenjuje, jedini prosperitet zemlje moguć ukoliko imamo više izvoznika.

"Nema ništa od toga što ćemo mi sami sebi da prodajemo robu, to je jedan začarani krug. Da naglasim, dobro je kad dođe strani investitor i zaposli hiljadu građana, ali to je plata na minimalcu, profit se ispumpava van države, a i porezi se ne plaćaju ovde, tako da velike benefit od stranih investitora nemamo", mišljenja je on.

Za radno mesto investorima platimo oko 6.000 evra

Perović ipak dodaje da benefit od stranih firmi imamo u sektoru građevine gde, na bar 80 odsto objekata koji se trenutno grade u Srbiji, rade domaće firme.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milutin

Ima ko daje i nama kad kod njih dođemo... dakle vreme je za selidbu iz svoje zemlje i plaćanje poreza drugoj više zahvalnoj

sepi

Nas predsednik uvodi zakon o radu koji je nezamisliv za zemlje EU,a tamo nas vodi...sve to da bi robovali i da tako namoli strane firme da zaposle radnike za minimalac ,a ti isti radnici moraju da zaradjuju za parazite koje proizvode stranke ,jer su nj hovi clanovi i dobijaju plate iz budzeta.To je poenta.

Tako je

Tako je.

special image