Kad snouborderka osvoji zlato u superveleslalomu!

Autor:

"Mislila sam, ma u redu, sada će promeniti vreme, malo ću pričekati da dodaju koju sekundu...", kazala je nova šampionka superveleslaloma.

Češka skijašica Ester Ledecka napravila je najveće iznenađenje na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, pošto je iz uloge potpunog autsajdera - osvojila zlatnu medalju!

Ledecka, koja se takmiči i u snoubordu, do zlata u superveleslalomu je stigla rezultatom minut, 21 sekunda i 11 stotinki.

I samu Ledecku je šokirao rezultat koji je postavila, jer je ubrzo nakon što je prošla kroz cilj i videla svoje vreme uzviknula: "Kako se ovo dogodilo?".

"Kada sam prošla ciljem mislila sam da je u pitanju greška. Mislila sam, ma u redu, sada će promeniti vreme, malo ću pričekati da dodaju koju sekundu... Ali ništa se nije dogodilo, samo su svi počeli vrištati i onda sam pomislila - ovo je čudno!", rekla je Ledecka.

"Do danas sam mislila da sam bolja snouborderka... Mislila sam da će se ovo dogoditi kasnije u mojoj karijeri, ali ovo je sjajno", rekla je Čehinja nakon trke.

Izvor: YouTube


Srebrnu medalju je osvojila je šampionka iz Sočija, Austrijanka Ana Fajt sa samo stotinkom zaostatka, koja je već praktično bila proslavila zlatnu medalju, dok je Tina Vajrater iz Lihtenštajna bila treća s vremenom 1:21,22.

Švajcarkinja Lara Gut zauzela je četvrto mesto sa 12 stotinki zaostatka za pobednicom, dok je jedna od glavnih kandidatkinja za zlato, Amerikanka Lindzi Von bila šesta (1:21,49).

Von je tokom trke napravila veliku grešku kada je otišla preširoko.

"Nije ispalo kako sam se nadala. Jednostavno napravila sam jednu grešku i to me je koštalo medalje", rekla je Von, koja će će imati još jednu priliku da osvoji medalju u Pjongčangu, u spustu.

Povezano

Sve vesti