Albanske pevačice slave nezavisnost Kosova (FOTO)

Autor:

Rita Ora i Dua Lipa na društvenim mrežama čestitale, Rita večeras nastupa na proslavi.

Samoproglašena republika Kosovo danas slavi 10. godišnjicu proglašavanja nezavisnosti od Srbije, a proslavu će, pored američkog vojnog hora, "uveličati" i Rita Ora.

Pevačica albanskog porekla, odrasla u Britaniji, napisala je na Instagramu da je pošla privatnim avionom na Kosovo i da je "veoma uzbuđena" zbog večerašnjeg nastupa.

"Jedva čekam proslavu"

Kada je stigla na svoju destinaciju, Rita je objavila da je "ponosna što je Albanka", i objavila i fotografiju u duksu sa natpisom "KOSOVA".

"Tišina pred oluju. Ove dukserice su specijalno napravljene za Dan nezavisnosti za moju prelepu zemlju! Sav novac ide u humanitarne svrhe", istakla je Ora.

Ona je po dolasku u Prištinu održala konferenciju za štampu gde se prisutnima obratila na engleskom i na pitanja novinara insistirala isto da budu na engleskom jeziku, a pre toga se sastala i sa Ramušem Haradinajem. 

Na konferenciji je pričala o svojim počecima i kako je po započinjanju muzičke karijere bila jedina "šiptarska pevačica" u Americi.

Izvor: YouTube/Rita Ora Brasil

Pevačica Dua Lipa objavila je fotomontažu iz svog spota "IDGAF", u kojem se inače pojavljuje "dva puta" i u jednoj sceni ljubi samu sebe u čelo. U spotu nema nacionalnih obeležja, ali na fotomontaži, "jedna" Lipa nosi košulju sa mapom Kosova a "druga" sa dvoglavim orlom sa albanske zastave.

"Srećan deseti rođendan Kosovu! Nadam se da ćemo mnoge jubileje slaviti zajedno. Želim vam najbolji provod tokom ovih divnih dana slavlja. Tako sam ponosna što sam Albanka, volim vas i vidimo se kasnije ove godine," napisala je ona.

Ovako je Rita govorila za britanske medije pre dve godine, kada je proglašena počasnom ambasadorkom Kosova.

Izvor: YouTube/Channel 4 News

Povezano

Sve vesti