• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I pisac za decu je "pipač"!

Izvor mondo.rs

Po njegovim knjigama su snimani hit filmovi, a sada je autor serijala priznao da su optužbe za zlostavljanje bile tačne!

Džejms Dašner, autor knjiga za decu i tinejdžere, optužen je za seksualno zlostavljanje, prenosi "Entertejment vikli". Izdavacka kuca "Rendom haus", za koju je Dašner izdao više knjiga tokom decenije saradnje, saopštila je da prekida svaku saradnju s njim.

"Kuca 'Rendom haus' i njena odeljenja za decju i audio književnost nece više objavljivati knjige Džejmsa Dašnera," navodi se u saopštenju.

TOP LISTA: Pisci koji se razvaljuju od love

Dašner je najpoznatiji po serijalu "Lavirint smrti" po kojem je snimljen i niz filmova, a poslednji medu njima prošlog meseca je stigao u bioskope.

Dašnera su cetiri osobe, ciji pol niti uzrast nisu saopšteni, optužile za seksualno zlostavljanje. On se oglasio na društvenim mrežama i priznao da je "deo problema".

"Protekle dane proveo sam preispitujuci svoje ponašanje. Neke od stvari koje su o meni recene izazvale su nagon da se branim, ali sam takode pomislio i na hrabre žene u #MeToo pokretu, sa kojima sam dugo i duboko razgovarao o ovom problemu. Hteo sam da vidim da li sam ja deo problema. I shvatio sam da jesam. Nisam poštovao, niti u potpunosti razumeo, granice i dinamiku moci. U svoju odbranu mogu samo da kažem da nisam namerno povredivao ljude, ali im se svakako izvinjavam. Potražicu strucnu pomoc," napisao je on.

Dašner ima 45 godina, oženjen je i otac je cetvoro dece. Do sada je objavio 19 knjiga.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE