I pisac za decu je "pipač"!

Autor:

Po njegovim knjigama su snimani hit filmovi, a sada je autor serijala priznao da su optužbe za zlostavljanje bile tačne!

Džejms Dašner, autor knjiga za decu i tinejdžere, optužen je za seksualno zlostavljanje, prenosi "Entertejment vikli". Izdavačka kuća "Rendom haus", za koju je Dašner izdao više knjiga tokom decenije saradnje, saopštila je da prekida svaku saradnju s njim.

"Kuća 'Rendom haus' i njena odeljenja za dečju i audio književnost neće više objavljivati knjige Džejmsa Dašnera," navodi se u saopštenju.

TOP LISTA: Pisci koji se razvaljuju od love

Dašner je najpoznatiji po serijalu "Lavirint smrti" po kojem je snimljen i niz filmova, a poslednji među njima prošlog meseca je stigao u bioskope.

Dašnera su četiri osobe, čiji pol niti uzrast nisu saopšteni, optužile za seksualno zlostavljanje. On se oglasio na društvenim mrežama i priznao da je "deo problema".

"Protekle dane proveo sam preispitujući svoje ponašanje. Neke od stvari koje su o meni rečene izazvale su nagon da se branim, ali sam takođe pomislio i na hrabre žene u #MeToo pokretu, sa kojima sam dugo i duboko razgovarao o ovom problemu. Hteo sam da vidim da li sam ja deo problema. I shvatio sam da jesam. Nisam poštovao, niti u potpunosti razumeo, granice i dinamiku moći. U svoju odbranu mogu samo da kažem da nisam namerno povređivao ljude, ali im se svakako izvinjavam. Potražiću stručnu pomoć," napisao je on.

Dašner ima 45 godina, oženjen je i otac je četvoro dece. Do sada je objavio 19 knjiga.

Povezano

Sve vesti