Ti grozni, grozni čoveče!

Autor:

A, lepo nam je rekao da mu ne verujemo na reč...

Poslednja objavljena knjiga serijala "Pesma leda i vatre" (Igra prestola) pod nazivom "Ples sa zmajevima" objavljena je još davne 2011. godine.

Svake godine od tada fanovi se nadaju da će pisac Džordž R.R. Martin da se smiluje i konačno objavi šesti deo ciklusa "Vetrovi zime", ali dok je serija "Igra prestola" odavno prešišala radnju iz knjiga, Martin i dalje izgleda ima umetničku blokadu.

Bio je nagovestio da će šesti deo izaći u knjižare ove godine, ali trebalo je da znamo bolje nego da verujemo čoveku koji je ubio pola Vesterosa.

Ovako je govorio Džordž R.R. Martin...

Na osnovu odgovora na pitanja fanova na njegovom sajtu, jedno je postalo sigurno - ne očekujte "Vetrove zime" ove godine - 2019. možda...

Ono što Martinu trenutno preokupira vreme i pažnju je enciklopedija "Vatra i krv" u dva toma, a prvi će verovatno biti objavljen do kraja ovde godine. Onda bi trebalo sledeće da objavi šesti deo knjige, pa drugi tom enciklopedije. Ili je barem tako najavio ovaj put...

Najšokantnije TV smrti 2017! (FOTO, VIDEO)

Ipak, jeste nas upozorio da se ne oslanjamo na njegovu reč...

"Misliš da moja izjava ikome znači? Ah, ti slatko dete leta, moje godine iskustva dokazuju upravo suprotno. Ali u redu, pokušaću. Knjiga 'Vetrovi zime' NIJE gotova, ali jesam napravio značajan napredak. Opet, ne onoliki koliki sam se nadao da ću napraviti pre godinu dana. Tada sam mislio da ću do sada biti gotov. Mislim da će knjiga izaći tokom ove godine. Ali opet, to sam rekao i prošle godine u ovo vreme," rekao je Martin 2017. godine kao odgovor na pitanje kada će nova knjiga.

U svakom slučaju, čekanje da Martin nešto napiše je duže od bilo koje zime u Vesterosu.

Povezano

Sve vesti