"Džoi" odgovorio na optužbe za homofobiju

Autor:

Nekadašnja zvezda "Prijatelja", sadašnji voditelj emisije "Top gear", oglasio se povodom kritika.

Iako smo ovu seriju gledali pre "sto" godina, kada se televizijski program pravio drugačije nego danas, mnogi tek sada kritikuju "Prijatelje" i optužuju autore za homofobiju.

U januaru su sve sezone serije postale dostupne na Netflixu, što je "Prijatelje" predstavilo stotinama hiljada "milenijalaca" koji su ostali zapanjeni odsustvom glumaca drugih rasa i LGBT likova.

Razvodi se "Rejčel"

Met Leblank, glumac koji će uskoro predstaviti treću sezonu emisije "Top Gear" u kojoj je glavni voditelj, komentarisao je te kritike.

"Čuo sam da ljudi kritikuju seriju, ali se ne slažem sa njima, nimalo. Kao što se u emisiji 'Top Gear' trudimo da se klonimo bilo kakvog političkog sadržaja i konteksta, tako se ni serija nije uplitala u takve stvari," rekao je Leblank za britanske medije.

VIDEO: Zavirite u novi "Top Gear"

"Naša serija se bavila temama koje odolevaju iskušenjima vremena, kao što su poverenje, ljubav, veze, izdaja, porodica i slično," rekao je on.

"Prijateljima" je zamereno što su svih šest glavnih likova bili "strejt" belci i belkinje, između ostalog. U seriji se jesu pojavljivali pripadnici LGBT zajednice, ali su uglavnom bili svedeni na "prazne" stereotipe.


Volite serije? Rešite kviz o "Mućkama"!

Povezano

Sve vesti