"Džoi" odgovorio na optužbe za homofobiju

Autor:

Nekadašnja zvezda "Prijatelja", sadašnji voditelj emisije "Top gear", oglasio se povodom kritika.

"Džoi" odgovorio na optužbe za homofobiju Foto: YouTube/Screenshot/FavoriteVideos

Iako smo ovu seriju gledali pre "sto" godina, kada se televizijski program pravio drugačije nego danas, mnogi tek sada kritikuju "Prijatelje" i optužuju autore za homofobiju.

U januaru su sve sezone serije postale dostupne na Netflixu, što je "Prijatelje" predstavilo stotinama hiljada "milenijalaca" koji su ostali zapanjeni odsustvom glumaca drugih rasa i LGBT likova.

Razvodi se "Rejčel"

Met Leblank, glumac koji će uskoro predstaviti treću sezonu emisije "Top Gear" u kojoj je glavni voditelj, komentarisao je te kritike.

"Čuo sam da ljudi kritikuju seriju, ali se ne slažem sa njima, nimalo. Kao što se u emisiji 'Top Gear' trudimo da se klonimo bilo kakvog političkog sadržaja i konteksta, tako se ni serija nije uplitala u takve stvari," rekao je Leblank za britanske medije.

VIDEO: Zavirite u novi "Top Gear"

"Naša serija se bavila temama koje odolevaju iskušenjima vremena, kao što su poverenje, ljubav, veze, izdaja, porodica i slično," rekao je on.

"Prijateljima" je zamereno što su svih šest glavnih likova bili "strejt" belci i belkinje, između ostalog. U seriji se jesu pojavljivali pripadnici LGBT zajednice, ali su uglavnom bili svedeni na "prazne" stereotipe.


Volite serije? Rešite kviz o "Mućkama"!

Sve vesti