Zukorlić: Da Beograd ne bude i siv i crn

Autor:

"Želimo Beograd u punoj belini, da bude beo sa obe strane Dunava, i sa obe strane Save, a ne samo u užem centru grada", poručio je u nedelju predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić na završnoj konvenciji uoči izbora.

1
A- A A+

Muftija Zukorlić, Novi Pazar, Foto: MONDO Sivacki Goran Ilustracija

Na konvenciji koja je održana u Sava Centru, Zukorlič je rekao da nekoliko sedmica obilazi Beograd i da zaista postoje delovi grada koji su tako beli i tako lepi, ali...

"Postoje i ono koji nimalo nisu beli.Postoje oni sivi, ali postoje i oni crni", rekao je on na konvenciji izborne liste "Dr Muamer Zukorlić - Stranka pravde i pomirenja", čiji je slogan "Za čist Beograd".

On je rekao da Stranka pravde i pomirenja neće lagati građane Beograda i Srbije.

"Od nas ćete imati iskrenost i istinu. Kažu ni to nije atraktivno. Ni to nije popularno. Kakav si ti političar koji ne laže.Evo pristajem da budem nikakav političar, ali neću da lažem", rekao je Zukorlić.

Podrška iz Udruženja cerebralne i dečije paralize

Na završnoj konvenciji se za reč javio Vladimir Tomašić, iz Udruženja cerebralne i dečije paralize, koji je rekao da podžava listu "Dr Muamer Zukorlić - Stranka pravde i pomirenja", na kojoj je 39 kandidata za odbornike Skupštine grada Beograda, ali je naveo da je na njoj trebalo da bude i predstavnik 750.000 osoba sa invaliditetom koje žive u Srbiji

Zukorlić je rekao da su se okupili na tim vrednostima i ponudili Program za Beograd, a inspiracija "Za čist Beograd" je ono što sadrži sam pojam beo grad i dodao da su i zastave Stranke pravde i pomirenja bele.

"Zato je belo naša boja, jer je belo boja mira i pomirenja, belo je boja čistote i boja iskrenosti.Na belo kada kapne i najmanja kap nečega drugoga to se vidi.I treba da se vidi", rekao je Zukorlić.

On je rekao da nam je potrebna bela i transparentna politika i administracija na kojoj će se sve videti, a to sada nemamo.

"Nismo ponudili ni mega metro, ni mega gondolu, ni mega mostove, ni mega milijarde, ne zato što to ne treba Beogradu. Sve to Beogradu treba i hvala svima koji su ponudili, ja im se divim, hrabriji su od mene. Ja to ne bi smeo ponuditi verovatno zato što kad ponudim želim da ispunim, ali od njih željno očekujem da to ispune pa neka ponesu sve političke poene", poručio je Zukorlić.

Zukorlić je rekao da su "sva mega obećanja lažna i neistinita i nemoguća ukoliko kroz dosadašnje sisteme partokratije i nepotizma budu cureli gradski, opštinski i državni budžeti gde se ispumpava novac kroz razne centre moći".

I Zukorlić na beogradskim izborima

On je rekao da "nije slučajno da smo dočekali 21. vek sa trećinom ili četvrtinom Beograda bez kanalizacije".

Zukorlić je rekao da neće nikome biti dobro ni u Pazaru, ni u Vranju, ni u Priboju, ako bude loše u Beogradu.

Nosilac liste i kandidat za gradonačelnika Beograda, Nenad Prokić, rekao je da ne podnosi svađe, jer su svađe i mržnja gubitak dragocene energije i sve su neproduktivne.

"Da nije bilo nedavnih bratskih ratova u kojima Srbija nije učestvovala, ali ih je zato sve izgubila, danas biste došli u Sava centar metroom prolazeći pored tri "Beograda na vodi". Ovako su nam kanalizacija i asfalt još najpreči problem u prestonici", rekao je on.

Povezano

Sve vesti