UEFA: Zbogom "20.45" utorkom i sredom!

Autor:

Od sledeće sezone novi termini Lige šampiona.

UEFA: Zbogom "20.45" utorkom i sredom! Foto: MN Press

Navikli su ljubitelji fudbala širom starog kontinenta da već godinama gledaju utakmice Lige šampiona u terminima od 20.45, po srednjeevropskom računanju vremena.

UEFA je u utorak zvanično saopštila da taj termin odlazi u istoriju i da će se od sledeće sezone dueli Lige šampiona igrati u dva termina – od 18.55 i 21.00.

Zanimljivo, utakmice Lige Evrope počinju u sličnim terminima od 19.00 i 21.05.

Novo pravilo jedino neće važiti za utakmice koje se budu igrale na teritoriji Rusije i Kazahstana. Za njih će i ubuduće važiti stari termin od 18 časova.

Cilj pomeranja termina je želja UEFA da više zarađuje od prodaje televizijskih prava. Gledaoci će imati mogućnost da u jednom danu pogledaju dva prenosa Lige šampiona, a to će svakako povećati i profit od TV prava.

Od ranije je poznato da je najveća novina uvedena u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Umesto dosadašnja 22 direktna učesnika grupne faze Lige šampiona, kroz kvalifikacije neće morati da prođu dodatna četiri.

Po četiri direktna predstavnika imaće Španjija, Nemačka, Engleska i Italija, po dva Francuska i Rusija, a jednog Portugal, Ukrajina, Belgija i Turska.

Ukoliko Ligu šampiona osvoji ekipa koja je takmičenje u eliti obezbedila plasmanom u domaćem prvenstvu, to mesto ide drugom iz Lige Evrope. Ako osvajač LE osigura Ligu šampiona i kroz prvenstvo, direktno mesto u Ligi šampiona dobiće će treća ekipa iz Francuske.

VAR tehmologiju nećemo gledati ni sledeće sezone u Ligi šampiona.

Povezano

Sve vesti