• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsednik obećava: Novo povećanje plata i penzija

Izvor MONDO/Agencije

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je da će, ukoliko se održi rast BDP-a iz januara, doći do novog povećanja plata i penzijama. Dolaze nove nemačke firme, ali to nosi i političku obavezu.

Predsednik je u intervuju za TV Prva o svojim razgovorima u Berlinu sa kancelarkom Angelom Merkel, kazao da želi da obavesti građane da je rast BDP-a u januaru bio 4,2 odsto, prema prvoj proceni.

"Ako bude četiri odsto i celom u prvom kvartalu, sasvim sigurno će sem ekonomskog napretka za celu zemlju, na dobitku biti i građani - u javnom sektoru će biti moguće veće plate a penzioneri se mogu nadati većoj penziji", rekao je predsednik Vučić.

Vučić o Merkel, Kosovu i pobedi u Beogradu

Rastu BDP-a će svakako doprineti i otvaranje novih fabrika, pogotovo nemačkih, što Vučić najavljuje za naredne dane.

Vučić ističe da je na početku njegovog mandata kao premijera, u Srbiji u nemačkim kompanijama radilo 17.000 ljudi, da ih je danas 43.000.

"Već u narednim mesecima to preći 50.000. Nemačke fabrike su nam obezbedile tržište i to je strašna prednost", primetio je Vučić, potcrtavajući koliki je značaj da se Nemačkom "izbalansira" ekonmomska strana i njena politička agenda o obavezujućem dogovoru Beograda i Prištine, na ćemu Berlin insistira još od 2008. godine.

Vučić kod Merkel: Da ne budemo gubitnici u svemu

"Ako nećemo u teške odluke, nema novog zapošljavanja, nema stranih investicija, novih fabrika", rekao je Vučić.

Komentari 115

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

PENZIONER

POSTOVANA INSPEKCIJO PROVERITE FIRME U CACKU KOJE ISPLACUJU KVALIFIKOVANIM VARIOCIMA MINIMALAC PREKO RACUNA A OSTALO NA RUKE PA NEMOGU NI ALIMENTACIJU ZA DETE DA DAJU TADA CE SE VIDETI GDEJE SIVA EKONMIJA I KO IMA POVLASTICU DA TAKO POSLUJE TADA CEMO MI PENZIONERI OSETITI BOLJITAK

Srdjan

Novo povecane plata i penzija je nesto ocekvano kada se pogleda sta je sve uradjeno i sta se radi po pitanju investicija.Dobra saradnja sa Nemackom nam omogucava brz ekonomski rast i razvoj!

Ne lupetaj

@Srdjan Najeo si se popare pa udarilo u glavu .

special image