Najbolju Galaxy S9 opciju otkrivamo vam tek sad!

Autor:

Samsung dosad nije nudio ovu opciju, iako su poslednji uređaji mogli i hardverski i softverski da je imaju.

7
A- A A+

Kad je najavljen Android Oreo za Samsung Galaxy S8 i S8+ modele mnogi su se pitali da li će Samsung „otključati“ podršku za Android TREBLE. To je mogućnost da na podržani Android uređaj novi operativni sistemi i ažuriranja stižu brže i lakše. Nažalost, Samsung je odlučio da izostane iz tog programa, kojim Google pokušava da ubrza isporuku novih verzija operativnog sistema.

Tokom MWC 2018 sajma na štandu kompanije Samsung portalu MONDO je ekskluzivno potvrđeno da će Samsung Galaxy S9 i Galaxy S9+ imati Android TREBLE podršku, kao, za sada, jedini Galaxy uređaji (za Note 8 još uvek nije doneta odluka, rekli su nam).

Android TREBLE je još jedan Google pokušaj da ubrza isporuku Android sistema i to tako što će bazični deo sistema potpuno odvojiti od ostatka paketa nadogradnje, kakvi su podešavanja čipseta, recimo. Ukratko - imaćete duže Android nadogradnje i zakrpe, i to zaista jeste nešto najbolje što je Samsung mogao da nam kaže!

Iako ovo nije vrlo značajna opcija na početku životnog ciklusa Galaxy S9 uređaja, biće i te kako važna kako se Galaxy S9 bude približavao svakoj sledećoj nadogradnji Android sistema, koja je uglavnom jednom godišnje. Od konkurentskih uređaja za sada je Android TREBLE kompatibilan i Mate 10 Pro.

Svi ste pozvani, kao i uvek, da nas pratite pomno sa svim vestima iz Barselone!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Izvor: Samsung

Izvor: Samsung

Izvor: Samsung

Povezano

Sve vesti