HIT VIDEO: "Jugić" do stotke za 5 sekundi na ledu

Autor:

Pogledajte kako luduje po ledu, a posebno gde je smešten monstrum od motora

"Jugo amerika" je projekat koji je prilično neslavno prošao. Najavljivan kao "posao veka", ovaj državni projekat vrlo brzo se pretvorio u – katastrofu.

"Jugo GV", kod nas poznat pod oznakom "55A", imao je 1,1-litarski benzinac snage 54 "konja" kome je do "stotke" trebalo oko 16 sekundi, a maksimalna brzina je iznosila 147 km/h.

"Jugo" je proglašavan za najgori automobil ikad, ali mu je to donelo i kultni status, pa je opevan u pesmama različitih američkih bendova, a imao je i nekoliko holivudskih uloga (najbitnije u filmovima "Ko je ubio Monu?" i "Umri muški, s osvetom").

35 viceva o "jugiću"

Zato je "jugo" rado viđen gost na mnogim automobilskim takmičenjima, jer uvek krije nešto ispod karoserije.

Takav slučaj je kod ovog "jugića", kojeg je jedan zaljubljenik u naš "ponos" opremio GM-ovim LS V8 motorom zapremine 5,3 litara, koji se najčešće viđa u "ševrolet korveti" i "kamaru".

Ovaj monstrum je komforno spakovan ispod haube tako što je prednje sedište došlo na mesto zadnje klupe.

A kako bi postizao što bolje rezultate u trkama ubrzanja, za koje je i napravljen, dobio je i nitro ubrizgavanje.

Pogon je prebačen pozadi, a u zadnji par predimenzionisanih guma "ugrađeno" je i nekoliko stotina eksera, jer se ovaj "jugo" takmiči na ledenoj podlozi.

Performanse – do sto milja na sat (160 km/h) mu treba ispod osam sekundi!

No, najbolje bi bilo da pogledate kako sve ovo izgleda u praksi:

Izvor: YouTube/1320video

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Povezano

Sve vesti