JAKI UDARI VETRA u Južnom Banatu i Pomoravlju

Autor:

Oprez u vožnji i zbog mogućih izlivanja reka

0
A- A A+
kiša, saobraćaj, automobili, putevi, kolovoz, ogledalo, retrovizor Foto: MONDO/Marko Tanasković

Usled porasta temperature, pojačanog južnog i jugoistočnog vetra i kiše, dolazi do topljenja snega u nižim, ali i u višim planinskim predelima.

Jači udari vetra u Južnom Banatu i Pomoravlju, pored otežanih uslova za vožnju, donose i moguću poledicu na kolovozu, upozorio je Auto-moto savez Srbije. Posebno budite pažljivi preko mostova i nadvožnjaka, kao i kroz šumska područja.

Zbog aktuelnih vremenski prilika, moguća su izlivanja reka i blokada puteva prvog i drugog reda.

Saobraćaj je i dalje obustavljen na deonici Kruševac – Đunis zbog izlivanja Južne Morave.

Takođe su učestali odroni na mnogim deonicama, a posebno na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali, pored Drine, Zapadne i Južne Morave, kao i putevima u planinskim predelima, gde su pored odrona mogući i nanosi zemlje na putu.

Nema dužih zadržavanja na naplatnim stanicama, kao ni na graničnim prelaza, osim na prelazu Gostun, gde uz pomoć svetlosne signalizacije, naizmenično se pušta saobraćaj, za sve kategorije vozila, zbog odrona na putu u međuprostoru, naveo je AMSS.

Izvor: YouTube/Auto-moto savez Srbije AMSS

Auto-moto savez Srbije AMSS

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Povezano

Sve vesti