• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJBOGATIJI: Bezos na vrhu liste, Tramp pada

Izvor mondo.rs

Džef Bezos, vlasnik Amazona, prvi put se našao na samom vrhu liste najvećih milijardera, ali odmah sa rekordom. Donald Tramp nastavio pad.

Bezosovo bogatstvo, s kojim je se vrha svrgnuo starosedeoca i osnivača Majkrosofta Bila Gejtsa, procenjeno je na 112 milijardi dolara.

Gejts je na vrhu bio četiri godine zaredom, a 18 puta u poslednjih 23 godine.

Bezos se dobro kotirao i u prošlogodišnjem izboru, čak je u jednom trenutku bio i najbogatiji na planeti ali je na krajnjoj listi "pobednik" ipak bio Gejts.

Međutim, protekle godine Bezosovo "neto" bogatstvo se povećalo za 39 milijardi, i to je takođe rekord kao najveći skok u jednoj godini u istoriji.

Nije više Gejts! ON je sada najbogatiji na svetu

Može se reći da se Bezosovo bogatstvo gomila gotovo jednako brzo kao i količina negativnih informacija na internetu o pritužbama njegovih radnika na izrabljivanje u najvećoj svetskoj kompaniji za internet trgovinu - od odlaska u toalet "na štopericu", do plaćanja manje od minimalca.

Izvor: Ilustracija/Mondo

Za 2017. godinu svet beleži 2.208 dolarskih milijardera iz 72 zemlje, sračunao je finansijski magazin "Forbs".

Tramp i dalje pada

Kontroverzni biznismen i aktuelni predsednik SAD, Donald Tramp, pao je za 222 mesta na Forbsovoj listi. Trenutno je na mestu 766, pošto je u protekloj godini njegovo bogatstvo smanjeno sa 3,5, na 3,1 milijardu dolara. Do gubitka 400 miliona dolara došlo je najviše zbog pada vrednosti nekretnina u centru Njujorka, kao i zbog smanjenih prihoda na njegovim terenima za golf.

Na listi su se, takođe prvi put, pojavili i jedan Mađar (poznati Džordž Soroš se računa kao Amerikanac) i jedan državljanin Zimbabvea. Najviše ih, naravno, ima iz SAD - 585, ali ne zaostaje ni Kina, sa pozamašnim brojem od 585 "trulih" bogataša.

Da stvar bude zanimljivija, prenosi britanski tabloid "Dejli mejl", u ovom izdanju nema Saudijaca. Za deset Saudjaca koji su do sada obitavali na listi dolarska sudbina je neizvesna, jer im je lično bogatstvo u svojevrsnom "čiščenju" zemlje i stabilizaciji vlasti oduzeo princ prestolonaslednik Mohamad bin Salman, formalno ministar odbrane.

Komentari 24

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gavra

Imali neko ideju kako da potrosim pare.

Hulio

I ja sam milioner briga me bas...imam tri stana u BG ,137 kvadrata , 60 i 54 kvadrata ,vikendicu na fruskoj gori,apartman u Herceg Novom od 65 kvadrata i apartman u grckoj Perfehori od 53 kvadrata..imam dva auta Q7 i A6 i zena jedan hundai I30 ...sigurno se pitate kako sam zaradio ? Pa sa deset prstiju..poceo sam 1999g sa kaficem,pa sakupim novac pa Jos jedan itd danas ih imam tri ..i imam dva lokala brze hrane ..i mesecno zaradim garsonjeru ...tako da treba biti uporan a i imati Srecu...lako je kukati i pljuvati...sa neba nece pasti

freddy_krueger

@Hulio E moj Hulio, nije tebe niko skoro ljubio, pa si i glavu izgubio...

special image