Ostavite telefon, uživajte u pogledu

Autor:

Najčešće greške kojima sami sebi kvarite odmore i putovanja.

2
A- A A+
rtanj planina rtanj srbija putevi putovanja turizam Foto: MONDO/Mario Milojević

Dani odmora trebalo bi da budu dani opuštanja. Ako ste imali sreće da i otputujete negde, tim bolje. Eto razloga više da uživate u svakom trenutku. Da biste u tome uspeli, evo šta (ne) bi trebalo da radite:

Uplatite putno osiguranje

Zlu ne trebalo. Nikad se ne zna šta može da vas snađe, a najjednostavniji način da izbegnete neprijatnosti i nepredviđene troškove je da uplatite osiguranje. U suprotnom, ako se desi da pokvarite stomak ili zakačite neki virus, odraće vas kod lekara.

Uživajte u trenutku

Nemojte svakih pet sekundi "škljocati" telefonom ili fotoaparatom. Propustićete mnogo toga lepog ako vam je najvažnije da napravite dobre fotografije za Instagram.

Šetajte što više

To je najbolji način da upoznate druge gradove, druge kulture. Osetite lokalni duh, skrenite s uobičajenih turističkih ruta i procunjajte malo da vidite kako lokalci žive. Ako želite da popijete dobru kafu, da lepo ručate a da vam ne skinu kožu s leđa, birajte lokale u kojima sede ljudi koji žive u tom mestu.

Ne proveravajte mejlove

Na odmoru ste. To znači da niste dužni da budete dostupni 24 sata dnevno. Poklonite sebi nekoliko dana opuštanja. Zato postoji godišnji.

Zašto treba investirati u putovanja, ne u šoping

Destinacije koje treba izbegavati u 2018. godini

Top destinacije za 2018.

Ma šta kažete? Gomila kamenja na livadi?!

Povezano

Sve vesti