"Ponudili su mu puno para za ulogu Adema Jašarija"

Autor:

Portparol Radeta Šerbedžije o ponudi da zaigra u filmu o OVK

"Ponudili su mu puno para za ulogu Adema Jašarija" Foto: Mondo/Goran Sivački

Pre nekoliko dana mediji na Kosovu pisali su da je glumac Rade Šerbedžija odbio da radi na filmu reditelja i scenariste sa Kosoba Ljuana Kruezija o Ademu Jašariju, koji je za Albance heroj, a za srpsko stanovništvo zločinac.

Mediji su pisali da je Krueziju kontaktirao Šerbedžiju preko glumca Envera Petrovcija, ali je Šerbedžija odbio ponudu, uz komentar: "Ako bih ja kao Srbin glumio Jašarija, onda bi ga ceo svet prihvatio".

Sada se oglasio i Šerbedžijin portparol kako bi preneo da "Šerbedžija nije davao nikakve izjave".

Portarol Amir Bahtijarević Tanjugu je da glumac tim povodom nije davao nikakve izjave "i da je jedina istina to što je Šerbedžija odbio veliki novac za ulogu u film koji bi se bavio životom Adema Jašarija".

"Rade Šerbedžija se trenutno nalazi u SAD gde snima televizijsku seriju i ne želi da komentariše detalje oko eventualnog angažmana u filmu o Jašariju. Nisam siguran ni da je u njegovim planovima skorašnji dolazak na prostor nekadašnje Jugoslavije", rekao je Bahtijarević.

Adem Jašari je bio jedan od osnivača i vođa takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (UČK). Sahranjen je u selu Donji Prekaz, u opštini Srbica, gde je ubijen u sukobu s policijom. Jašari je tokom 1990. godine pohađao vojnu obuku u Albaniji, nakon čega je formirao ilegalnu naoružanu terorističku bandu na području Prekaza. Zbog teških krivičnih dela i terorističkih napada u kojima je bilo više poginulih i ranjenih Srba i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Adem Jašari je bio u odsustvu osuđen na dvadeset godina zatvora.

Jašari je ubijen u oružanom sukobu sa srpskim snagama na Kosovu marta 1999. godine.

Povezano

Sve vesti