Šapić pravi stranku ili pokret

Autor:

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić najavio je da će u narednih nekoliko meseci registrovati stranku ili pokret na teritoriji Beograda.

37
A- A A+
šapić, dkcb, jubilej, dečije pozorište, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović


"U sledećih nekoliko meseci registrovahemo stranku ili pokret na teritoriji celog Beograda, pa ako se ukaže potreba, razmislićemo hoćemo li ići i na celu Srbiju", rekao je Šapić, u intervjuu za "Blic".

Šapić je rekao i da rezultat koji je postigao na beogradskim izborima predstavlja početak njegovog bavljenja politikom na višem nivou.

"Ne mogu da budem nezadovoljan, jer je ovo moj prvi izlazak na ovaj nivo izbora", rekao je on i ocenio da je devet odsto "dobra polazna tačka".

Kada je reč o planovima za odbore u beogradskim opštinama, Šapić je istakao da će ih biti tamo gde bude postojala potreba kao i da će mogućnost da se pridruže biti pružena ljudima iz svih opština.

Šapić: Nema euforije, nećemo moći ništa da menjamo

Naveo je i da će stranka na osnovu 12 odbornika koje će imati, dobiti i veća sredstva, 500.000 do 600.000 dinara mesečno.

Na pitanje da li svojim nastupima u medijima šalje poruku drugim političkim akterima da ne želi saradnju, Šapić je rekao da ne prihvata da bude svrstan u opoziciju "na bilo koji drugi način osim kao neko ko nije deo vladajuće koalicije, ko nije deo SNS i njihovih koalicionih partnera i ko nije na vlasti ni na republici ni u gradu. Samo tako sam opozicija".

On smatra i da nema razloga da se opozicija formalizuje kao jedna organizacija u kojoj svi isto misle jer za to nema razloga i dodao da smatra da će lakše uspeti bez udruživanja sa drugim opozicionarima.

Povezano

Sve vesti