EUROSONG KLADIONICE: Gde je Srbija?

Autor:

Ne pamti se da su nam kladionice ikada dale manju šansu za pobedu, prenose "Večernje novosti".

U Lisabonu će od 8. do 12. maja biti održan 63. Eurosong, a, sudeći po procenama kladionica, srpski predstavnici Sanja Ilić i Balkanika imaju minimalne šanse za pobedu. Na najprestižnijem evropskom muzičkom takmičenju učestvovaće 43 zemlje, ali se Srbija očajno kotira i kvota na pobedu naše zemlje nikad nije bila veća, pišu "Večernje novosti".

BEOVIZIJA: ONI će predstavljati Srbiju! (ANKETA)

Kladionica "Vilijam Hil" ne daje mnogo šanse Ilićevoj pesmi "Nova deca", pa je kvota za trijumf Balkanike na Pesmi Evrovizije maksimalnih 101, što znači da na uloženih 100 dinara, dobijate 10.100 dinara.


Osim naše zemlje najvećom kvotom mogu da se pohvale i Albanija, Mađarska, San Marino, Moldavija, Švajcarska, Island, Gruzija, Rumunija i Malta, ali i bivše jugoslovenske republike Makedonija, Crna Gora i Slovenija. Od zemalja bivše SFRJ, najbolje se kotira hrvatska predstavnica Franka, sa kvotom 34. Trenutno, najveće šanse za pobedu kladionice daju Estoniji (kvota šest) i Bugarskoj (kvota sedam).

A Bugarska još uvek nije ni odabrala predstavnika!

Ne pamti se da su nam kladionice davale manje šanse na Evrosongu, ali njihove procene treba uzeti sa rezervom, jer će se kvote do početka takmičenja menjati više puta.

Ovo je predstavnica Estonije, kojoj za sada predviđaju pobedu.

Izvor: YouTube/Eurovision Song Contest

Tagovi:

Povezano

Sve vesti