Milvoki raskinuo ugovor sa Teletovićem

Autor:

Mirza Teletović više nije košarkaš Milvoki Baksa.

Mirza Teletović poručio je, kao i njegov mendažer Miško Ražnatović, da neće završiti karijeru uprkos zdravstvenim problemima u kojima se nalazi!

Ipak, nekadašnji kapiten Bosne i Hercegovine nastaviće lečenje kao slobodan igrač nakon što su Milvoki Baksi raskinuli ugovor sa njim.

"Zdravlje igrača, pa onda sve ostalo", obratio se javnosti generalni menadžer ovog NBA tima, Džon Horst, koji je dodatno pojasnio situaciju u kojoj se Teletović našao.

"Baksi su od decembra prošle godine pažljivo pratili situaciju u kojoj se nalazi Mirza Teletović i nakon konsultacija, odlučili smo da u dogovoru sa igračem prekinemo saradnju. Cenimo sve što je Mirza uradio za Milvoki i našu zajednicu, a njemu i njegovoj porodici želimo zdravlje i dug život", navedeno je u saopštenju NBA kluba, koje je preneo i PR tim 32-godišnjeg igrača iz Mostara.

Teletović je kratko rekao da je u dogovoru sa porodicom i menadžerom doneo odluku da uzme pauzu do leta, kada će doneti odluku o tome gde će igrati košarku naredne seozne.

Njegova operacija kolena iskomplikovala se do te mere da su se pojavili simptomi tromboembolije pluća, odnosno ugrušci krvi zbog čega je Teletović morao na bolničko lečenje.

Zbog svega, američki novinar koji prati Bakse, Geri Volfel, objavio je da će Teletović završiti profesionalnu karijeru, što je igrač brzo demantovao.

Nije poznato pod kojim uslovima je Teletović raskinuo saradnju sa Baksima, sa kojima je ove i sledeće godine imao garantovan ugovor prema kojem mu je sledovao 21 milion dolara, po 10,5 u svakoj.

"I ja bih se hteo zahvaliti čelnicima i medicinskom 'stafu' Milvoki Baksa, koji su bili maksimalno posvećeni mom oporavku i koji su se trudili da sve prođe u najboljem redu. Razilazimo se u prijateljskim odnosima. Što se tiče mog oporavka, on ide jako dobro, a moje stanje prate najbolji specijalisti",
izjavio je Teletović, koji je pre Milvokija igrao za Bruklin Netse (2012-15) i Finiks Sanse (2015/16).

On je ponovio da ovakav epilog ne znači da će prestati da igra košarku.

"Moram da istaknem da moja karijera još nije gotova, kako se spekulisalo. U narednim mesecima maksimalno ću se posvetiti povratku u formu, kako bih fizički bio spreman kada dođe vreme za povratak na parket. Za sada pratim košarku 'sa parkinga'", rekao je Teletović.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti