Od kratke frizure do duge kose u nekoliko koraka

Autor:

Kratke frizure mogu da budu sjajne. Ali puštanje kose kada vam ta kratka frizura dosadi može da bude prilično frustrirajuće iskustvo. Evo nekoliko saveta koji će vam olakšati.

Od kratke frizure do duge kose u nekoliko koraka Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Puštanje kose od kratke frizure ne mora da bude mučenje i ne morate da trpite da mesecima nemate normalnu frizuru.

Frizer Roksi Džejn Hant kaže da "misli da bi mogla da napiše knjigu o tome kako pustiti kosu".

"Ceo život sam to pokušavala i napokon sada kada imam 30 godina imam dovoljno strpljenja da odgovorim sebe od skraćivanja kose kad god sam očajna".

Svi smo to uradili barem jednom, čak i profesionalci. I zato svi znamo kako je kada je kosa u onoj fazi rasta „između“, kad nemate ni frizuru, a nije ni dovoljna duga da je pokupite u rep.

Ako ste sada u fazi puštanja kose, ne očajavajte, evo nekoliko saveta.

1. Redovno se šišajte

Kada želite da pustite kosu, Hantova kaže da je pola posla u redovnom održavanju. Ona savetuje da se šišate otprilike na dva meseca i da vam barem prvih nekoliko meseci pozadi skraćuje kosu, dok prednji deo raste. U suprotnom ćete na glavi imati samo bezobličnu gomilu dlaka.

2. Uvijajte kosu

Posebno ako nemate vremena ili novca da redovno idete u salon, neka vam pri ruci bude pegla za uvijanje kose.

"Pokušajte da uvijate pramenove oko dva centimetra širine, naprskajte malo laka za kosu, rastresite prstima i imaćete frizuru", savetuje frizer.

3. Dodaci za kosu su vam prijatelj

Kada puštate kosu, posebno kada dođete do "piksi" frizure, dodaci za kosu su spas. Rajfovi ili trake za kosu su posebno preporučljivi.

"Predlažem da uvijete kosu jer će se tako manje videti evenutalno nejednaki krajevi, a onda sve to ukrasite tankim rajfom ili trakom", kaže Hantova.

Velike šnale sa cvetovima, leptirima ili već nečim kojima možete pokupiti celu stranu kose iza uha su takođe dobro rešenje za ovu dužinu.

4. Nabavite ukosnice

"Uvek to govorim, ukosnice su neprocenjive kada vaša kosa ima loš dan, bez obzira da li je kosa duga ili kratka", kaže Hantova.

Ona kaže da možete napraviti lažnu "punđu" od gornjeg dela kose tako što ćete kosu od čega uvrtati pramen po pramen i kačiti je pozadi. Tako će izgledati da kosa ima više volumena, a za neobavezniji izgled možete da ostavite nekoliko pramenčića da padaju oko ošiju.

5. Pletenice od šiški

U periodu rasta kose, šiške mogu da zadaju posebnu glavobolju ako vam smeta da vam padaju na lice. Ako vam se smučilo da ih samo kačite šnalicama, ispletite jednostavnu pletenicu na toj strani i izgledaćete ženstveno, bez mnogo truda.

6. Budite strpljivi

Frizer Hant naglašava da vam je tokom celog ovog procesa potrebno strpljenje. Kosa raste otprilike centimetar mesečno, što znači da ćete se bar nekoliko meseci boriti sa "nezgodnom" dužinom kose.

Ukoliko vam sve brzo dosadi i volite drastične promene, Hantova savetuje da ovo vreme "između" tokom rasta kose iskoristite da probate nove boje, na primer.

To što puštate kosu da poraste ne znači da treba da se krijete pod kapom ili šeširom nekoliko meseci. Samo posvetite malo više vremena stilizovanju frizure i iznenadićete se koliko će vam se dopasti vaš novi izgled.

Povezano

Sve vesti