STRANGER THINGS: Žene optužuju autore serije!

Autor:

Blizanci Met i Ros Dafer na meti besnih žena iz produkcije serije.

Američka štampa kao udarnu prenosi vest da su autori hit serije "Stranger things", braća Dafer, optuženi za zlostavljanje na setu serije.

U trenutku kada žene masovno prijavljuju nasilje i silovanje, žene iz ekipe serije iskoristile su momenat da objave da su autori serije vikali na njih.

Gledali smo Stranger Things 2, evo naših utisaka!

Nije bilo sugestivnih komentara, dodirivanja, a kamoli zlostavljanja ili silovanja, već - podignutih glasova.

Trenutno je u pripremi treća sezona serije, a "lavinu" je pokrenula jedna od asistentkinja kamermana koja je objavila da neće biti deo naredne sezone jer je "zlostavljana kao i ostale žene na setu". Ubrzo joj se pridružila i jedna od frizerki na setu, koja je potvrdila njenu priču.

Pejton Braun objavila je da su Ros i Met Dafer "vikali, pretili otkazom i verbalno zlostavljali" žene tokom snimanja. Na ove optužbe odreagovali su i Daferovi, ali i Netflix koji producira seriju.

"Žao nam je što saznajemo da je nekome bilo neprijatno na snimanjima. Naš posao je pun stresa, i desi se da temperamenti 'planu'. Ipak, želimo da podvučemo da niko nije izdvajan na osnovu pola, orijentacije, rase, vere ili po bilo kojoj drugoj neprikladnoj osnovi. Mi aktivno radimo na tome da naši setovi budu bezbedna i kreativna okolina za sve," naveli su Daferovi u saopštenju.

Dakle, oni viču na sve, bez obzira na pol, a Netflix kaže – od ove priče nema ništa.

"Kada smo čuli za tvrdnje članica ekipe, sproveli smo internu istragu koja je pokazala da su njihove optužbe neosnovane. Nismo pronašli nikakvo kršenje pravila ponašanja," navodi Netflix.

Taj striming servis inače je ekspresno reagovao na vest o tome da je Kevin Spejsi silovatelj, i "ugasio" sve tekuće projekte sa njim, izbacivši ga i iz serije "House of cards". Tim potezom, Netflix je izgubio skoro 40 miliona dolara! Spejsi je "isečen" i iz već završenog filma "Sav novac sveta".

Povezano

Sve vesti