Smanjena vidljivost na putevima, oprez zbog odrona

Uspostavljen saobraćaj na autoputu kod Doljevca. Odvija se dvosmerno levom stranom autoputa, pravac Leskovac – Niš.

0
A- A A+
Ibarska magistrala, put, putevi, drum, drumovi, saobraćaj Foto: MONDO/P. Vujić

Saobraćaj u Srbiji se odvija uz smanjenu vidljivost, po mokrim kolovozima, a potreban je oprez i zbog mogućih odrona i klizišta, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Porast dnevnih temperatura i povremeno slaba kiša donosi otapanje snega u višim planinskim predelima, ali i potencijalnu opasnost od odrona na putevima koji prolaze kroz useke i klisure, a pored odrona opasnost mogu prestavljati i klizišta, koja mogu biti uzrok i prekida u saobraćaju.

Na teritoriji Valjeva, na sledećim deonicama postoji opasnost od mogućeg odronjavanja: deonica Osečina – Zavlaka u mestu Komirić, deonica Pecka - Ljubovija na Proslopu i deonica Mali Zvornik – Ljubovija. Preporučuje se oprezna vožnja.

Juče popodne je uspostavljen saobraćaj na delu autoputa od naplatne rampe Doljevac na oko jedan kilometar prema Beogradu, kod Orljanskog brda, posle odronjavanja zemlje i kamenja, a saobraćaj se odvija dvosmerno levom stranom autoputa, pravac Leskovac – Niš.

Nema dužih zadržavanja na naplatnim stanicama, kao ni na graničnim prelazima.

Radovi na putevima

Asfaltiraju se deonice puta Beograd – Obrenovac – Šabac, Sibnica – Mirosaljci i Čačak – Travčići.

Radi se i na više mesta na autoputu kroz Beograd.

Izvor: YouTube/Auto-moto savez Srbije AMSS

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Povezano

Sve vesti