Mertezaker: Ne bih više da se gušim i povraćam

Autor:

Tridesetrogodišnji nemački defanzivac iznenadio je fudbalsku javnost priznanjem da ne želi više da nastupa za Arsenal, jer ne može da trpi teret velikih utakmica

9
A- A A+

Defanzivac Arsenala Per Mertezaker izjavio je da zbog fizičkog i mentalnog "tereta" koji profesionalni fudbal nosi sa sobom radije više ne bi nastupao za londonski klub.

Nemac bi naredne sezone trebalo da postane menadžer Arsenalove akadamije fudbala i, kako je izjavio u intervjuu za "Špigl" želi da okači kopačke o klin kako bi se "osećao slobodnim".

"Svako kaže da bi trebalo da uživam u poslednjoj godini karijere, da igram što je više moguće, ali ja bih radije da sedim na klupi ili još bolje na tribinama... A onda, prvi put u životu, sa više od 30 godina, biću slobodan", rekao je Mertezaker.

On je imao sjajnu karijeru. Nastupao je na Svetskom prvenstvu za Nemačku u svojoj domovini 2006, igrao je nakon toga i u Južnoafričkoj Republici, kao i u Brazilu pre četiri godine, kada je postao prvak sveta. Ipak, sve to za njega je bio veliki stres.

"Nekada shvatite da vam je sve teret, i fizički i mentalni. Pritisak je veoma intenzivan. Uvek u glavi imam taj strašan film da ću biti odgovoran za primljeni gol. Ako navijači slave odlično je, neverovatno, ali ako vam zvižde, osećate se postiđeno. Dešava mi se pred velike utakmice da me neverovatno boli stomak i želim da povraćam. Onda počnem da se gušim, toliko da pustim suzu", naveo je nemački fudbaler.

Bivši igrač Verdera i Hanovera priznao je da je i ranije razmišljao o penzionisanju nakon niza povreda sa kojima se suočavao poslednjih godina.

Povezano

Sve vesti