"Đukić mi je rekao: Mali, zreo si za ovo"

Autor:

Svetozar Marković, mladi štoper Partizana, pokazao da na njega može da se računa na duže staze. "U Partizanu nam usađuju šampionski mentalitet". Njegova želja: "Liga šampiona sa Partizanom".

"Đukić mi je rekao: Mali, zreo si za ovo" Foto: MN Press

Pre 18 godina u Bijeljini je rođen Svetozar Marković. Momak koji ima isto ime i prezime kao čuveni socijalista iz 19. veka. "Znam, naravno, ko je to", rekao je mladi štoper Partizana u intervjuu MONDU na letnjim pripremama prošle godine.

Dobio je šansu, sa još nekolicinom vršnjaka, da ponovo bude deo prvog tima na zimskim pripremama, na kojima je, uz Armina Đerleka i Luku Cucina, pokazao potencijal za prvi tim i seniorsku konkurenciju.

U utakmici protiv Čukaričkog, trener Miroslav Đukić mu je ukazao šansu. Saznao je da će igrati samo par sati pre meča na Banovom brdu, u 27. kolu Superlige, ali nije se, kaže, uplašio.

"Svi su mi dali veliku podršku, a ujedno mi i pomogli da budem mirniji u utakmici koja je za sve nas bila od velikog značaja. Mnogo su mi pomogle pripremne utakmice koji sam imao sa prvim timom na Kipru. Upravo su mi one donele tu čvrstinu i zrelost koju sam danas pokazao na terenu bez obzira što imam osamnaest godina i što sam debitovao u Superligi", kaže Partizanov tinejdžer za klupski sajt nakon pobede Partizana 2:0.

Ima od koga i da uči. Trener Partizana Miroslav Đukić kao igrač se proslavio upravo na toj poziciji, a savet šefa stručnog štaba pred utakmicu sa Čukaričkim, bio je:

"Rekao mi je da budem miran i što čvršći u duelima i da dam sve od sebe. Takođe, da sam zreo za ovakve utakmice i da je siguran da ću biti odličan".

Uz Markovića, u nedelju je u timu bio i Armin Đerlek. Na prethodnoj utakmici na desnoj strani igrao je Luka Cucin.

"Đerlek i ja smo deca Partizana, prošli smo skoro sve omladinske selekcije, što nam pomaže da se lakše prilagodimo igri prvog tima. Kada ste u Partizanu kao što smo mi od malena, navikli ste na pritisak i šampionski mentalitet koji se u vas ugrađuje od prvog dana. Po pet, šest godina nas pripremaju da bismo na ovakvim utakmicama bili što bolji i da bismo što više pomogli ekipi", kaže Marković.

Posle debija u crno-belom dresu za prvi tim, Svetozar Marković ima nove snove:

"Dupla kruna i Liga šampiona sa Partizanom!".

Povezano

Sve vesti