Telekom Srbija uz srpske strelce!

Telekom Srbija postao generalni sponzor Streljačkog saveza Srbije. PRVI PUT da jedan od NAJTROFEJNIJIH srpskih sportova dobije generalnog sponzora.

Telekom Srbija uz srpske strelce! Foto: Mondo/Goran Sivački

Kada god se odražavaju olimpijske igre nekako smo svi navikli i očekujemo da nas najopre obraduju strelci. Tako je bilo na mnogim olimpijskim igrama, kada bi neko od strelaca zablistao, "smirio ruku" i pogodio medalju.

Recimo, na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, veliku radost celoj srpskoj delegaciji i naravno zemlji, doneo je upravo strelac - Andrija Zlatić, koji je osvojio bronzano odličje u disciplini 10 metara vazdušni pištolj. Posle njega i Ivana Maksimović je donela ogromnu radost, osvojivši srebrnu medalju... Bila je to ujedno i 100. medalja u istoriji srpskog (jugoslovenskog) sporta na olimpijskim igrama. Da ne pominjemo Jasnu Šekarić i mnoge druge...

Izvor: MONDO

Verovali ili ne, ali sve do danas, Streljački savez Srbije nikada nije imao generalnog sponzora!

Ovaj, gotovo, neverovatan podatak (pa i odnos prema trofejnom srpskom sportu) od danas je promenjen.

Naime, Telekom Srbija postao je generalni sponzor Streljačkog saveza Srbije, o čemu su ugovor potpisali generalni direktor Telekoma Predrag Ćulibrk i predsednik Streljačkog saveza Nenad Putin.

Najveća telekomunikaciona kompanija u naredne 2 godine pružaće podršku aktivnostima ovog spotskog udruženja.

"Poznato je da od svog osnivanja Telekom Srbija podržava sport, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou. Drago nam je da, delom i zahvaljujući našoj podršci, najbolji sportisti Srbije svojoj zemlji donose veliki broj medalja. S obzirom na to da je država većinski vlasnik Telekoma Srbija, ovo je još jedan način na koji i država podržava sport i tako zajedno doprinosimo da se naša zemlja u najboljem svetlu predstavi na važnim sportskim takmičenjima. Strelci su nas već navikli na medalje, posebno sa Olimpijskih igara, pa se nadamo da će to biti slučaj i u Tokiju 2020. godine", izjavio je generalni direktor kompanije Telekom Srbija Predrag Ćulibrk.


Predsednik Streljačkog saveza Srbije Nenad Putnik podvukao je upravo podatak da do danas ovaj Savez nije imao generalnog sponzora, pa je ovaj dan okarakterisao kao istorijski.

"Stoga nas posebno raduje činjenica da je Telekom Srbija prepoznao u strelcima Srbije sportiste koji će u započetom olimpijskom ciklusu najuspešnije reprezentovati svoju zemlju i doneti olimpijska odličja. Ugovor o dvogodišnjoj saradnji, koji smo danas potpisali, predstavlja posebnu garanciju da će strelcima Srbije biti omogućeno da se u dobrim uslovima pripreme i za sva velika takmičenja koja prethode Olimpijskim igrama, a što nas obavezuje na još veća pregnuća i sportske uspehe", rekao je Putnik.

Streljaštvo je jedan od najstarijih i najtrofejnijih olimpijskih sportova u Srbiji, a kompanija Telekom Srbija ovim sponzorstvom želi da našim sportistima pomogne da nastave da postižu uspehe na Olimpijskim igrama, evropskim i svetskim prvenstvima, sa kojih donose najsjajnija odličja i na taj način proslavljaju grb, zastavu i himnu Srbije.

Povezano

Sve vesti