Zbogom, "pikaso"! (FOTO)

Autor:

Sitroen je završio "priču" s čuvenim španskim slikarem, ali ne i sa MPV modelima.

Tokom dvadeset godina saradnje između Sitroena i "Pikasa", na tržište su plasirana četiri MPV modela "ksara pikaso", "C4 pikaso", "grand C4 pikaso" i "C3 pikaso".

Kako je jasno da su dani slave MPV vozila odavno odbrojani, mnogi proizvođači su svoje minivenove odavno ukinuli, a većina ih je zamenila megapopularnim krosover i SUV rešenjima.

Reno i dalje ima odličan MPV (TEST)

Sitroen se delimično priključio tom talasu. Model "C3 pikaso" je ukinut prošle godine, a ove godine je došao kraj i za modele sa "pikasom" u imenu. Ali na svu sreću poklonika ovog modela, Sitroen će i dalje imati MPV modele u svom portfoliju.

A zašto veći model nisu nazvali "grandturer"? Možda bi isuviše podsećao na Amazonov šou "The Grand Tour" sa Klarksonom, Hemondom i Mejom u glavnim ulogama.

Umesto imena čuvenog španskog slikara, tu je sad naziv "spejsturer" (Spacetourer), koji bi trebalo buduće kupce da asocira na prostrani model namenjen dužim putovanjima.

U ponudi su ostala dva modela – "C4 spejsturer" s pet sedišta i "grand C4 spejsturer" sa sedam sedišta.

Inače, "spejsturer" je i naziv aktuelnog Sitroenovog putničkog kombija, koji je razvijen zajedno sa "pežoom traveler" i "tojotom proejs".

Sitroen je na Salonu automobila u Ženevi predstavio i posebne "Rip Curl" verzije ovih modela. Osim naziva ovog sportskog brenda na karoseriji i unutrašnjosti, ova izdanja imaju i posebne hromirane dodatke, crne retrovizore i ručice na vratima, kao i zatamnjena stakla.

Pogledajte fotografije ovih modela sa "Rip Curl" detaljima:

Kupci "Rip Curl" modela će moći da biraju između pet boja karoserije (Soft Sand, Lazuli Blue, Cumulus Grey, Platinum Grey i Polar White), a među opcijama je mogućnost farbanja krova u crnu boju.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Povezano

Sve vesti