Karte za let Beograd-Teheran planule

Nakon gotovo tri decenije ponovo je uspostavljena direktna avio-linija između Beograda i Teherana. Sudeći po prodaji karata - mnogi su jedva čekali!

Avionske karte za letove na relaciji Beograd-Teheran, avionima kompanije "Iran Er", su rasprodate do juna 2018, saopšteno je u utorak, kada je poleteo prvi avion.

"Ova linija plod je ozbiljnog truda i iskrene saradnje, kooperacije svih zvaničnika i relevantnih institucija u Teheranu i Beogradu. Naši odnosi svakog dana se razvijaju, tokom proteklih šest meseci, skoro 7.000 iranskih turista posetilo je Srbiju i to je neviđena brojka u istorijatu naših odnosa", rekao je ambasador IranaHosein Mola Abdolahi, povodom uspostavljanja nove avio-linije.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je rekao da su iranski turisti samo u januaru ove godine ostvarili 2.305 noćenja u Srbiji, da su sve karte na letovima Teheran-Beograd prodate do juna, i on veruje da će se broj putnika na toj relaciji povećavati iz meseca u mesec.

"Osim toga, imaćemo i konkurenciju, avio-letove privatnih iranskih kompanija već od ovog meseca, tako da će se broj iranskih turista sasvim sigurno samo povećavati. Verujemo da će bezvizni režim koji imamo i direktna avio-linija omogućiti lakšu komunikaciju poslovnih ljudi Srbije i Irana, a želimo da Beograd bude centralno mesto za iranske poslovne ljude i investicije", rekao je Ljajić na konferenciji za novinare.

Direktna avio-linija između Beograda i Teherana uspostavljena je nakon skoro tri decenije, letovi će tokom zimske sezone biti dva puta nedeljno - utorkom i subotom, avionom "Airbus A320".

I aranska avio-kompanija "Mahan Air" najavila je da će uvesti letove na liniji Beograd-Teheran. Više o tome:

Još jedna avio-linija između Beograda i Teherana

Povezano

Sve vesti