Čišćenje kuće: Fenomenalni saveti za lenjivce

Autor:

Kuća je u haosu, a vama se baš ne radi? Onda su ovi saveti baš za vas!

Čišćenje kuće: Fenomenalni saveti za lenjivce Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Aluminijumska folija za čiste plehove

Ako ovom folijom obložite pleh pre pečenja, nećete morati da ga perete nakon upotrebe. Takođe, bademe, lešnike, kikiriki... ne morate da čuvate u činijama koje se peru, već u aluminijumskoj foliji, koju ćete baciti kada pojedete svoje omiljene grickalice.

"Tihotapke" za pod koji sija

Umesto da nakon pranja pod obrište suvom krpom, klečeći, obujte patofne koje nemaju tvrd đon i hodajuću uglancajte pod laminat, parket, pločice.

Namestite krevet kada se probudite

Neka ovo postane rutinska - namestite krevet čim ustanete. Tako ćete postići da soba u kojoj spavate odmah deluje urednije i čistije.

Kupujte tamne peškire

Peškiri i kuhinjeske krpe svetlih boja mogu da posive od čestog pranja, a neke fleke će ostati zauvek. Ako vas to nervira, a mrzi vas da svaku mrlju skidate posebno, pređite na peškire i krpe tamnijih boja.

Pored šampona držite sredstvo za pranje stakla

Ako imate tuš kabinu povremeno morate da je operete, pre svega da sa nje skinete kamenac. Ali, umesto da jednom u nekoliko dana zapnete, naviknite sebe da nakon svakog tuširanja staklo isprskate odgovarajućim sredstvom i obrišete ga. To traje kraće od pet minuta, a uštedeće vam mnogo vremena i energije dugoročno.

Izuvajte se

Ne moramo da vam objašnjavamo zašto je ovo važno.

Otarasite se kućnih ukrasa

Brisanje prašine je stvarno dosadan posao, naročito ako imate mnogo ukrasa po kući, na policama, na stolu. Zato, sklonite sve to i obrišite prašinu mnogo brže i jednostavnije. Sitnice koje baš volie, suvenire sa putovanja, uramljene fotografije... čuvajte u vitrini koja ima staklena vrata - tu prašina teško stiže. 

Povezano

Sve vesti