"ZVER S ISTOKA 2.0": Evropo, spremi se

Autor:

Novi hladni talas iz Sibira i Skandinavije pogodiće Evropu u narednim danima. Ledeno vreme spustiće se i na zemlje Balkana.

30
A- A A+
nevreme, munja, grom, grmi, munje, gromovi, Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Sibirski talas opet će doći u Evropu i to tokom sledeće nedelje, počevši od 17. marta, najavljuju svetski meteorolozi.

U pojedinim zemljama očekuju se velike količine snega i kiše.

Britanski meteorolozi upozoravaju da bi ta zemlja mogla cela da bude zavejana naredne nedelje kada se očekuje novi dolazak "Zveri s Istoka".

Hladan talas doneće u Evropu i veliku količinu kiše koja moža da pogorša trenutnu situaciju s poplavama zbog topljenja velikih količina snega.

"Zver s Istoka 2.0" zahvatiće i područje Balkana. Srpski meteorolozi su najavili od nedelje, 18. marta, jače zahlađenje na ovim prostorima.

Osim kiše, očekuju se sneg i susnežica.

Na području Srbije na snazi je trenutno žuti meteolarm zbog grmljavine i nestabilnog vremena s kišom, koje se očekuje u narednim satima.

Žuti meteoalarm upozorava na rizik od udara groma.

Jako zahlađenje, kiša i sneg!

Mogući su problemi u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju, lokalna pojava intezivnih pljuskova, bujica i jakih udara vetra a štetama na pokretnoj i nepokretnoj imovini.

Žuti meteoalarm trenutno je upaljen na teritoriji cele Srbije.

Ledeni talas, nazvan "Zver s Istoka", koji je krajem februara i početkom marta zahvatio Evropu za dve nedelje odneo je više od 60 života širom EU.

Povezano

Sve vesti