KUPLJEN PRE PET GODINA: Neuništivi burger (FOTO)

Autor:

Ako "Mekdonalds" ponovo dođe u Banjaluku sačekaće ga hamburger i pomfrit kupljeni pre više od pet godina u tamošnjoj poslovnici poznatog svetskog lanca restorana brze hrane.

KUPLJEN PRE PET GODINA: Neuništivi burger (FOTO) Foto: Mondo/Željko Svitlica

''Mekdonalds'' u Gospodskoj ulici (Veselina Masleše) u Banjaluci, RS, zatvoren je u februaru 2015. godine, a hamburger i porcija pomfrita od 17. novembra 2012. godine traju i nema naznaka kada će se raspasti, uverili smo se sopstvenim očima (ne i nosom - mirisa nema) u Centru za zaštitu životne sredine u Banjaluci.

''Uradili smo jedan eksperiment gde smo hteli da vidimo kakav je ustvari kvalitet hrane koju nudi Mekdonalds i da napravimo paralelu s domaćom hranom koju mi imamo i za koju verujemo da je mnogo kvalitetnija'', kaže Duška Kudra jedna od učesnica akcije u kojoj je najčuveniji hamburger na svetu stavljen na test izdržljivosti.

hamburger Foto: Mondo/Željko Svitlica

Hamburgeru kupljenom prvog dana posle otvaranja ''Meka'' u Banjaluci, ''na crtu'' su stali jedan burek i jedna mala porcija ćevapa. Burek je izdržao manje od 10 dana, ćevapi koji dan više.

Ćevapi zatvorili "Mek" u Republici Srpskoj

"Svakodnevno smo pratili razvoj i otpornost na vremenske uslove s tim da je svaki od ta tri obroka bio konzerviran u 'zvono' tako da smo onemogućili prisustvo kiseonika i drugih mikroorganizama. Došli smo do zaključka da je hrana iz Mekdonaldsa najotpornija. Mala porcija ćevapa i burek su za 10 do 15 dana propali'', objašnjava Kudra.

hamburger iz Meka Foto: Mondo/Željko Svitlica

Banjalučki kuvar Predrag Peđa Tošić, veliki stručnjak za pravljanje burgera (u šta smo se takođe uverili) kaže da famozni hamburger za svoju dugovečnost može zahvaliti svemogućim "aditivima".

Tuča žena u Meku na Vidikovcu

''U hranu se stavljaju dodaci (aditivi) koji ubiju sve bakterije i mikroorganizme...'', objašnjava Tošić koji takođe više voli domaći ''fast-fud''.

burger, hamburger Foto: Mondo/Željko Svitlica

Popularni restoran brze hrane "Mekdonalds" u sklopu širenja svoje svetske mreže razmatra i otvaranje novih poslovnica u Bosni i Hercegovini, a nije isključeno da ponovo otvori restoran u Banjaluci, objavljeno je danas.

Trenutno u BiH posluju tri restorana popularnog ''Meka'', i to dva u Sarajevu i jedan u Mostaru.

(Autor: Željko Svitlica, redakcija Banjaluka)

Povezano

Sve vesti