• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUPLJEN PRE PET GODINA: Neuništivi burger (FOTO)

Izvor mondo.ba

Ako "Mekdonalds" ponovo dođe u Banjaluku sačekaće ga hamburger i pomfrit kupljeni pre više od pet godina u tamošnjoj poslovnici poznatog svetskog lanca restorana brze hrane.

 Mekdonalds hamburger Banjaluka isti pet godina Izvor: MONDO/Željko Svitlica

''Mekdonalds'' u Gospodskoj ulici (Veselina Masleše) u Banjaluci, RS, zatvoren je u februaru 2015. godine, a hamburger i porcija pomfrita od 17. novembra 2012. godine traju i nema naznaka kada će se raspasti, uverili smo se sopstvenim očima (ne i nosom - mirisa nema) u Centru za zaštitu životne sredine u Banjaluci.

''Uradili smo jedan eksperiment gde smo hteli da vidimo kakav je ustvari kvalitet hrane koju nudi Mekdonalds i da napravimo paralelu s domaćom hranom koju mi imamo i za koju verujemo da je mnogo kvalitetnija'', kaže Duška Kudra jedna od učesnica akcije u kojoj je najčuveniji hamburger na svetu stavljen na test izdržljivosti.

Izvor: MONDO/Željko Svitlica

Hamburgeru kupljenom prvog dana posle otvaranja ''Meka'' u Banjaluci, ''na crtu'' su stali jedan burek i jedna mala porcija ćevapa. Burek je izdržao manje od 10 dana, ćevapi koji dan više.

Ćevapi zatvorili "Mek" u Republici Srpskoj

"Svakodnevno smo pratili razvoj i otpornost na vremenske uslove s tim da je svaki od ta tri obroka bio konzerviran u 'zvono' tako da smo onemogućili prisustvo kiseonika i drugih mikroorganizama. Došli smo do zaključka da je hrana iz Mekdonaldsa najotpornija. Mala porcija ćevapa i burek su za 10 do 15 dana propali'', objašnjava Kudra.

Izvor: MONDO/Željko Svitlica

Banjalučki kuvar Predrag Peđa Tošić, veliki stručnjak za pravljanje burgera (u šta smo se takođe uverili) kaže da famozni hamburger za svoju dugovečnost može zahvaliti svemogućim "aditivima".

Tuča žena u Meku na Vidikovcu

''U hranu se stavljaju dodaci (aditivi) koji ubiju sve bakterije i mikroorganizme...'', objašnjava Tošić koji takođe više voli domaći ''fast-fud''.

Izvor: MONDO/Željko Svitlica

Popularni restoran brze hrane "Mekdonalds" u sklopu širenja svoje svetske mreže razmatra i otvaranje novih poslovnica u Bosni i Hercegovini, a nije isključeno da ponovo otvori restoran u Banjaluci, objavljeno je danas.

Trenutno u BiH posluju tri restorana popularnog ''Meka'', i to dva u Sarajevu i jedan u Mostaru.

(Autor: Željko Svitlica, redakcija Banjaluka)

Komentari 57

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kovac

42 sekunde se pece meso. Vrelo odozgo i odozdo.. Izdrzo sam 15 minuta u kuhinji . Jeo sam samo sladoled i pio sok. A vi jedite i dalje. mleko je nase meso iz zemalja beneluksa .Tako je bar tad bilo.

Колико?

Пластичан.

Banja Luka LAUS

Nista bez Banjalucki cevapa.

special image