Uhapšeni tokom berbe skanka, begunac "pao" danas

Autor:

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), uhapsili su šest osoba zbog sumnje da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom i prodajom skanka.

1
A- A A+

Ilustracija Foto: MONDO/Mihaela Šljukić Bandović Ilustracija

U jučerašnjoj akciji u Inđiji uhapšeni su M.Š. (1988), N.J. (1990), O.R. (1990), Ž.M. (1977) i B.S. (1977), dok se S.S. nalazio u bekstvu.

Danas je i poslednji osumnjičeni uhapšen.

Sumnja se da se ova organizovana kriminalna grupa u dužem vremenskom periodu bavili proizvodnjom i prodajom "skanka" koji su distribuirali krajnjim kupcima na teritoriji Republike Srbije.

Pripadnici SBPOK-a, u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jednice (SAJ), i u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, juče su otkrili ilegalnu laboratoriju za uzgoj "skanka" u veštačkim uslovima prilikom pretresa porodične kuće u Inđiji u podrumskim prostorijama, a uhapšeni su zatečeni u toku branja i pakovanja droge.

Novi Sad: Akcija specijalaca, narko-grupa na udaru

Sinhronizovanim pretresima na više adresa, zaplenjeni su oko 80 kilograma "skanka",  pištolj "magnum 357" sa 49 metaka i dva luksuzna putnička vozila, navodi se u saopštenju MUP.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Povezano

Sve vesti