Šta kaže Vojtehovski o studentu Milanu Jevđiću

Autor:

Poslednja emisija Život priča, čiji je gost bio student Milan Jevđić izazvala je buru u javnosti, zbog čega se večeras saopštenjem oglasila autorka emisije Tatjana Vojtehovski.

48
A- A A+

tatjana vojtehovski, protesti protiv diktature, protiv diktature, protest, protesti, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Večerašnja emisija Život priča na Televiziji Prva počela je saopštenjem autorke u kom se izvinjava gledaocima jer je, kako je saopšteno, u delu pripreme prošle epizode, napravila grešku i propust dužne novinarske pažnje.

Saopštenje emisije Život priča i televizije Prva prenosimo u celosti:

"S obzirom da je poslednja emisija izazvala buru različitih, uglavnom žestoko suprotstavljenih stavova i emocija, među kojima je bilo i onih koji su se ticali profesionalnosti rada ekipe Život priča i TV Prva, smatramo našom obavezom da se obratimo javnosti sledećim saopštenjem:

Prilikom pripreme svake od emisija Život priča sagledavaju se svi aspekti priče, proveravaju i istražuju sve činjenice i okolnosti do kojih je novinarskim radom moguće doći. Činjenica je da je suština priče o Milanu Jevđiću priča o momku u ranoj mladosti, koji ceo život živi bez ljubavi i podrške roditelja. Da je oslonjen na sebe i prinuđen da se sam snalazi u životu. Da, kao i veliki broj dece u Srbiji, se sa borbom za egzistenciju upoznao mnogo ranije nego što bi ijedno dete trebalo ikada. Pa, ipak, Milan je student 5. godine studija medicine. I, ono što mu niko ne može osporiti - to je samo i isključivo njegov uspeh.

Milan Jevđić nijednog trenutka nije sporio da je dobijao finansijsku pomoć od nekih ljudi. Predočeno nam je da je dobijao pomoć od dr Pavlovića koja je bila uslovljena, u šta smo se i uverili uvidom u prepisku i u ličnom kontaktu novinarke Život priča sa dr Pavlovićem.

Razloge zbog koji je doktor Pavlović odlučio da mu pomogne, načine na koje je sagledavao pomoć i očekivanja koja je imao kao uslove za pomoć, nećemo komentarisati.

Takođe nam je tokom pripreme emisije predočeno da je jedno vreme dobijao pomoć od gđe Vesne Popov. Predočeno nam je da je pomoć od gđe Popov prestala iz opravdanih ličnih razloga pre izvesnog vremena. Gđa Popov se obratila javnosti nakon emitovanja i predočila da je njena pomoć nije prestala, nego da je trajala do februara ove godine, u smanjenom obliku.

Kako nismo proverili ovu informaciju, smatramo to našom omaškom i propustom dužne novinarske pažnje i zbog toga se izvinjavamo gledaocima.

Isto tako smo svesni da se putem društvenih mreža i drugih medija plasira i velika količina lažnih informacija o ovoj priči, za koje ekipa emisije zna i stoji iza toga da nisu tačne.

Na kraju, ovo je priča o dečaku napuštenom od roditelja, koji je, i pored svih nedaća, odlučio da završi fakultet i da nastavi da živi od svog rada. Milana nisu napustili samo roditelji. Ostao je bez podrške sistema koji bi trebalo da se brine o ovakvim slučajevima i naravno nije usamljen, i to znaju svi oni koji su prinuđeni da žive ili da se leče uz tuđu pomoć", navodi se u saopštenju emisije Život priča.

O tome šta su u vezi sa slučajem Milana Jevđića izjavili lekar Dobrica Pavlović i Vesna Popov, koji su mu pomagali, čitajte ovde:

"Gladni" student Milan Jevđić i druga strana priče

Povezano

Sve vesti