Za otvaranje Narodnog muzeja 63 miliona dinara

Autor:

Vlada Srbije izdvojila je iz tekuće budžetske rezerve 63.226.000 dinara za nabavku izložbenog mobilijara za stalnu postavku i otvaranje Narodnog muzeja u Beogradu, prenose "Večernje novosti".

Za otvaranje Narodnog muzeja 63 miliona dinara Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Dok se na završetku građevinskih radova na zdanju na Trgu republike radi punom parom, Vlada Srbije izdvojila je iz tekuće budžetske rezerve 63.226.000 dinara za nabavku izložbenog mobilijara za stalnu postavku i otvaranje Narodnog muzeja u Beogradu, objavljeno je u "Službenom glasniku".

"Svakodnevno se na okončanju radova u Narodnom muzeju radi do deset uveče, tako će biti ostvaren predviđeni rok za njihov završetak, 31. mart. Mi potom počinjemo da radimo na stalnoj postavci, kako bi ona bila gotova do kraja juna, kada će publika, posle 15 godina od početka rekonstrukcije, moći da uđe u obnovljeni Narodni muzej," rekla je za "Novosti", direktorka Bojana Borić Brešković, koja se nedavno vratila iz Italije, gde je u Akvileji otvaranje izložbe naše krovne muzejske institucije "Blago i carevi - raskoš rimske Srbije", imalo veliki publicitet.

Iz tekuće budžetske rezerve Vlada je izdvojila i 18 miliona dinara za gostovanje ansambla ruske vojske "Aleksandrov" 24. juna u Beogradu.

Povezano

Sve vesti