Jezivo: Snimljen trenutak rušenja mosta u Majamiju

Na Youtube objavljen snimak urušavanja mosta u Majamiju koji se u četvrtak srušio na prometnu saobraćajnicu usmrtivši šest osoba.


Trenutak urušavanja snimio je jedan vozač. Na snimku se vidi kako se automobili kreću u četiri trake u jednom pravcu, a potom se iznenada most urušava.

Most se urušio na samo nekoliko metara ispred vozača koji je zabeležio snimak.

Pogledajte:

Izvor: Youtube/Random Video Serviss

Šef policije Huan Peres je izjavio da će za identifikaciju žrtava možda biti potrebna DNK, otisci pristiju i porodične fotografije, preneo je AP.

Zvaničnik odeljenja za saobraćaj na Floridi izjavio je da je inženjer ostavio glasovnu poruku dva dana pre rušenja mosta u kojoj je upozorio da je pronađeno neko pucanje na jednom kraju građevine, ali tu poruku niko nije preslušao.

Zvaničnik je rekao da je govorna pošta preslušana tek posle kolapsa, jer su radnici, prema ugovoru, bili izvan kancelarije kada je poruka ostavljena.

Vlasti na Floridi su saopštile da su se posle "stres testa" olabavile sajle o koje je visio most težak 950 tona.

Dok državni i federalni istražitelji rade na utvrđivanju uzroka mosta postavljenog pre samo pet dana, političari na Floridi ukazuju na "stres test" i olabavljene sajle kao na moguće faktore, ali načelnik policije u Majamiju apeluje na sve da ne izvlače zaključke prerano.

Horor na Floridi: Srušio se most, ima mrtvih FOTO

Most je, inače, izgrađen prethodne subote za samo šest sati relativno novom, ali popularnom metodom, preneo je NBC njuz.

Metoda se zove "ubrzana konstrukcija mosta", a nastala je na Međunarodnom univerzitetu Floride početkom 2010. godine.

Navodi se da je vrednost mosta 14,2 miliona dolara, on povezuje naselje Svitvoter sa kampusom Međunarodnog univerziteta u Majamiju, a zvanično je trebalo da bude otvoren sledeće godine.

Povezano

Sve vesti