Frizerka Džej Lo ima nekoliko saveta za lepu kosu

Autor:

Frizerka poznatih dama poput Dženifer Lopez i Bijonse otkrila je nekoliko pravila koje bi trebalo da pratite ako želite da imate lepu i negovanu kosu.

0
A- A A+

Rita Hejzen je odgovorna za prelepu kosu Dženifer Lopez, Maraje Keri, Madone… A evo i njenih saveta za zdravu i lepu kosu.

Birajte toplu nijansu

Ako ste u dilemi, uvek izaberite svetliju boju. Tople nijanse ističu oči i čine da vam koža deluje sjajnije, dok tamni tonovi najčešće nemaju onaj sjaj i mogu da učine da izgledate iscrpljeno.

Uostalom, uvek je lakše iz svetlije preći u tamniju boju nego obrnuto.

Ne pratite trendove

Pazite da ne počnete da robujete trendovima. Ako želite da budete moderni, dovoljno je da dodate samo jednu sitnicu, kako bi vaša frizura bila modernija. Uostalom, to što je, na primer, u trendu "animal print", ne znači da ćete se obući u taj dezen od glave do pete. Isto važi i za bojenje kose - ako je u trendu plava kosa, dovoljno je da dodate nekoliko svetlijih pramenova koji će osvežiti vaš izgled.

Ne upadajte u rutinu

To što vam je jedna boja kose stajala dobro pre deset godina, ne znači da je još uvek tako. Boja kože može da varira, zbog čega treba povremeno promeniti boju ili makar nijansu kose, kao i šminku.

Ne štedite na proizvodima

Možda vam to zvuči očigledno, ali ako ste već počeli da farbate kosu, zaista se isplati da je negujete. Što vam je kosa zdravija, to je boja postojanija pa nećete morati često da se farbate.
Najbolje je da koristite proizvode namenjene bojenoj kosi jer često sadrže proteine, ši buter i ulja, koji hidriraju isušenu farbanu kosu.

I nemojte da vas mrzi, barem jednom nedeljno stavite neku masku na kosu i ne zaboravite na sredstvo koje kosu štiti od toplote.

Imajte strpljenja

Želite da postanete plavuša? Ne žurite. Mnogi misle da se za tren može preći iz tamnije u plavu boju kose, ali nije baš tako lako. Zapravo, moguće je, ali uz velika oštećenja. Da biste to izbegli, postepeno posvetljujte boju.

Brinite o temenu

Ukoliko se farbate, verovatno možete da "izgurate" da ne operete kosu tri do četiri dana, ali nemojte da dopustite da predugo prođe između dva pranja. Veoma je važno da vam koža glave bude zdrava i negovana. Zato, pažljivo koristite šampon za suvo pranje kose jer zatvara pore, i masirajte teme dok perete kosu.

Pazite na sastojke

Ukoliko farbate kosu, tražite šampone koji ne sadrže natrijumov hlorid, sulfate i parabene. Žene koje imaju tanku i retku kosu trebalo bi da izbegavaju proizvode koji sadrže silikone jer oni kosu vuku na dole, pa izgleda "spljeskano".

Ne budite sam svoj majstor

Koliko god da ste u iskušenju da uštedite malo para tako što ćete sami biti svoj frizer, to baš i nije preporučljivo. Sami možete da ofarbate izrastak, na primer, ali ako menjate boju kose, uvek je bolje da to prepustite profesionalcima.

Povezano

Sve vesti