Vozači, vodite računa o mrazu i padavinama

Učestala pojava odrona takođe predstavlja problem u vožnji

0
A- A A+
kiša, saobraćaj, automobili, putevi, kolovoz, ogledalo, retrovizor Foto: MONDO/Marko Tanasković

Na putevima u Srbiji saobraćaj je umerenog intenziteta, a vozači treba da vode računa o čestim promenama vremena karakterističnim za ovaj deo godine.

Tokom dana očekuje nas pretežno oblačno vreme sa temperaturama koje su znatno niže u odnosu na prethodne dane, a pored hladnijih dana meteorolozi upozoravaju i na kišu, kao i sneg i stvaranje snežnog pokrivača sa pojavom mrazeva, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Ovakve vremenske prilike doneće više vode na putevima širom zemlje, dok se očekuje i povećan broj aktiviranih klizišta, a česta je i pojava odrona. Najviše na području pored Ibra, na delu između Kraljeva i Raške, na Đerdapskoj magistrali od Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca ka Kladovu, a ima ih i na putevima kroz Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru.

Na teritoriji Niša, u Lazarevom selu došlo je do odronjavanja kamenog materijala na lokalni put. Očišćena je desna kolovozna traka, ali se saobraćaj vrši otežano naizmeničnim propuštanjem vozila, jer i na levoj strani još ima kamenog materijala.

Zato se vozači pozivaju da kontrolišu brzinu kojom se kreću, budu maksimalno koncentrisani za volanom i uvek spremni da u svakom trenutku reaguju na pravi način, kako bi bezbedno zaustavili vozilo ili na vreme primetili i izbegli opasnost na putu.

Nema dužih zadržavanja na naplatnim stanicama, kao ni na graničnim prelazima.

Na obilaznici oko Beograda radi se na izgradnji leve trake kod Ostružničke petlje, gde se obilaznica ukršta sa novim Obrenovačkim putem.

Izvor: YouTube/Auto-moto savez Srbije AMSS

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Povezano

Sve vesti