mondo.rs

Učini nešto za NAŠU planetu!

Autor:

U subotu, 24. marta biće organizovana globalna akcija "Sat za našu planetu". Od 20.30 do 21.30 treba da isključite sva svetla. Na sat vremena. Hoćete li?

Učini nešto za NAŠU planetu! Foto: Mondo/Mario Milojević

Uspeli smo da ubijemo poslednjeg belog nosoroga. Uspeli smo da istrebimo mnoge životinjske vrste, uspeli smo da posečemo milione hektara šuma, uspeli smo da potpuno promenimo klimu i da iz dana u dan "usisivamo" kiseonik.

"U Černobilju su, posle nuklearne katastrofe, obnovljene životinjske i biljne vrste. Znači, čovek je problem... Od kada se čovek razmahao, recimo negde od industrijske revolucije, dnevno zauvek izumiru različite vrste živog sveta", rekao je nesavno muzičar Rambo Amadeus na tribini u Beogradu posvećenoj zaštiti prirode.

Istakao je i da čovek povećava količinu ugljen-dioksida u vazduhu.

"Kada bismo smanjili zemaljsku kuglu na jedan metar, sloj vazduha koji dišemo bio bi manji od jednog milimetra… Najvažniji resursi su vrlo ograničeni, a da toga ljudi nisu svesni", rekao je Rambo Amadeus.

Planeta Zemlja je ugrožena. Ugrožava je čovek, njegova nemarnost, nebriga, prirodna želja za širenjem, koja neminovno vodi ka tome da se pred njim povlače životinje, a biljke bivaju "zgažene".

Možete li da učinite bar jedan mali korak da probamo da spasimo našu "Plavu planetu"? Napor nije veliki.

U subotu, 24. marta biće organizovana globalna akcija "Sat za našu planetu". Od 20.30 do 21.30 treba da isključite sva svetla.

Hoćete li?

Budi EKO-POLICAJAC, prijavi napad na prirodu!

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.