mondo.rs

Srbija isključena sa turnira!

Autor:

Srbija isključena sa turnira čiji je domaćin...

Srbija isključena sa turnira! Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Juniorke Srbije i tzv. Kosova trebalo je danas u 16 časova da počnu utakmicu u okviru kvalifikacionog turnira za SP u Sportskom centru Kovilovo nadomak Beograda.  Ali, turnir je posle intervencije ministra unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije, Nebojše Stefanovića, otkazan. 

Nekoliko sati kasnije stigla je i vest iz sedišta Evropske rukometne federacije  da je Srbija "isključena" sa turnira, a da će preostale tri selekcije nastaviti takmičenje u Kovilovu.

"EHF je odlučio da se srpska reprezentacija isključi iz daljeg učešća na turniru. Na osnovu informacija dostupnih EHF-u, očekuje se da će se preostali mečeve između Norveške, Slovačke i Kosova igrati bez dodatnih zahteva. Raspored preostalih mečeva, bez učešća Srbije, ostaje nepromenjen. EHF ostaje u kontaktu sa svojim predstavnicima u Beogradu, kao i zvaničnicima iz Srpske rukometne federacije", piše između ostalog na sajtu EHF.

"Ne sa 'Kosovom', nećemo da se bijemo sa narodom!"

"Doneo sam odluku da se kvalifikacioni turnir za juniorke u rukometu između reprezentacija Srbije i tzv. Kosova otkaže", izjavio je Stefanović Tanjugu.

On je rekao da kvalifikaciona utakmica neće biti održana u popodnevnim časovima, kako je to prvobitno planirano i da se konsultovao sa ministrom sporta, a da je o odluci obavestio premijerku i predsednika.

U četvrtak uveče ispred Kovilova protestovala je grupa sprskih navijača, izražavajući nezadovolsjtvo što je uopšte zakazan meč sa selekcijom "Kosova". Kosovo je, inače, punopravni član Evropske rukometne federacije (EHF).

Rukometni savez Srbije bio je na udaru zbog toga, a dodatno kada je saopšteno da se turnir seli iz Kragujevca u Kovilovo nadomak Beograda i da neće biti ni publike, ni medija. Čelnici Rukometnog saveza Srbije obrazložili su da je reč o odluci Evropske rukometne federacije i da bi, da se srpski savez suprostavio na bilo koji način, mogao suočiti sa "drakonskom kaznom".

Tagovi:

Povezano

Sve vesti